Târgoviște: „Una dintre cele mai moderne autogări din țară” / detalii de pe șantierul investiției

Executivul Primăriei Târgoviște a organizat, astăzi, o conferință de presă în zona de lângă Complexul Turistic de Natație, acolo unde se construiește viitoarea autogară a municipiului și depoul pentru autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid, pe care Primăria Târgoviște le-a achiziționat.

Detalii a oferit pimarul Cristian Stan:

Suntem pe unul din șantierele administrației publice locale târgoviștene, mai exact pe Calea Ialomiței, aici unde este construită una dintre cele mai moderne autogări din țară, pot să spun lucrul acesta cu certitudine. Este autogară, depou, pentru 40 de autobuze plus sediul transportatorului local al municipiului Târgoviște.

Este un proiect foarte important, un proiect cu o valoare de peste 40 milioane lei. Nu cuprinde numai această investiție ci mai cuprinde construirea a două autogări în zonele de margine a municipiului Târgoviște. De asemenea, mai cuprinde asfaltarea bulevardelor la care lucrăm în acest moment plus stațiile de autobuz, stații care vor începe să fie aduse luna aceasta și veți vedea că este o diferență importantă față de ceea ce aveam până acum, ca și facilități pentru transportul public local. 

Nu a mai fost construită după Revoluție nicio autogară publică în municipiul Târgoviște, este prima autogară adevărată care se construiește, este foarte modernă, veți vedea că va avea facilități importante atât pentru activitatea de transport public local, cât și pentru călători. Se construiește autogară cu sală de așteptare, cu info-point, cu peroane de garare, cu parcare și așa mai departe, toate pentru a asigura condiții foarte bune pentru transportul public local în Târgoviște. Dacă adăugăm acestei investiții și investiția complementară, cu achiziția autobuzelor electrice, proiect deja depus spre finanțare prin PNRR, ne putem face o idee despre cum va arăta transportul public local în Târgoviște și cred că va avea un impact pozitiv, pe de-o parte pe sistemul de transport și condițiile care sunt oferite călătorilor, dar în egală măsură, foarte important, și pe ceea ce înseamnă scăderea cotelor de trafic rutier în municipiu. (…) Cred că prin cele două proiecte de care am discutat, cu autobuzele electrice care vor deservi zona periurbană, vom reuși să ne atingem acest obiectiv astfel încât să nu mai avem, mai ales în primele ore ale dimineții, un trafic atât de intens la intrările în oraș.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.