Țuțuianu, despre funcționarea Coaliției: Cîțu – decorativ / PNL este în situația PNȚCD-ului

La 2 săptămâni de la demiterea lui Vlad Voiculescu și întreg scandalul provocat în interiorul Coaliției de guvernare, liderul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, analizează pierderile încasate de participanții la acest subiect. Odată cu semnarea actului adițional la protocolul Coaliției, document care prevede că deciziile politice majore se iau doar cu acordul formaţiunilor din coaliţie, primul ministru și-a pierdut orice pârghie de autoritate, afirmă Țuțuianu. Iar despre funcționarea pe mai departe a acestei coaliții, fostul ministru spune că ea va fi dinamitată de scandaluri în continuare, iar USR-PLUS vor îngropa Partidul Național Liberal:

Primul ministru devine decorativ în ceea ce înseamnă capacitatea lui de a impune anumite măsuri în guvern, de a impune revocarea din funcție a unor miniștri. (…) Evident că dl Cîțu, din toată această poveste a ieșit slăbit. Evident că nu are autoritatea și mecanismele necesare pentru a putea să conducă guvernul cu mână forte, în sensul bun al termenului. Cine va plăti această chestiune? O va plăti poporul român, pentru că programul de guvernare nu se va pune în aplicare.

Pe termen mediu și lung, vom asista, în continuare, la neînțelegeri în cadrul Coaliției, la scandaluri din ce în ce mai dese, pe măsură ce ne vom apropia de anul electoral 2024, când eu cred că USR – PLUS vor ieși de la guvernare, dacă nu vor fi aruncați peste bord până atunci. Ceea ce este iarăși grav e că un partiduleț neimportant, cum este PLUS, ține în șah o întreagă coaliție, cu pretenții care depășesc rezultatul votului.

PNL va fi partidul care va prelua toate consecințele negative ale guvernării. Cei de la USR – PLUS n-au niciun fel de reținere în a se cățăra pe umerii PNL, în a-și asuma ceea ce este bun, eventual, din guvernare și a face PNL responsabil de eșecurile guvernării. PNL este în situația PNȚCD-ului din perioada 1996-2000.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.