Țuțuianu, despre protestul de la Țuicani: „Toate prevederile contractului de muncă au fost respectate”. Ce spune de liderii sindicali

După ce salariații Centrului de la Țuicani (titlu întreg: Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap), 100 la număr, au protestat față de neacordarea, printre altele, a sporului specific activității, respectiv a celui pentru turele de week-end și sărbători legale, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a ieșit azi, într-o conferință de presă, cu o serie de precizări. Despre ce bani dă CJD la Țuicani, ce bani pune Consiliul Local Moreni și cum e treaba cu sindicaliștii și contractele de muncă.

DSC_0003Zice Țuțuianu: Am văzut zilele acestea că a fost în dezbatere în presa locală și centrală problema Centrului de la Țuicani. Și aș vrea să spun câteva lucruri legate și de greva care a avut loc acolo, a salariaților din centru, dar și legat de finanțarea pe care o asigurăm noi la Centrul de la Țuicani.

Mai întâi de toate, există un contract colectiv de muncă. Am analizat prevederile contractului colectiv de muncă prin raportare la legislația în vigoare și nu la ce vrea fiecare dintre salariați. Toate prevederile contractului colectiv de muncă au fost respectate, cu precizarea că în anii 2011, 2012, 2013 nu s-au putut plăti zilele lucrate sâmbăta și duminica. De ce? Pentru că prin ordonanță de urgență dată în fiecare an s-a stabilit că aceste zile lucrate sâmbăta și duminica se compensează cu timp liber corespunzător. Situația va fi aceeași și în 2014. Fie salariații de acolo nu cunosc prevederile legale, fie liderii sindicali care-i mână să facă proteste nu cunosc aceste prevederi legale sau sunt de rea credință.

Cât despre bani, în anul 2013, Consiliul Județean Dâmbovița a dat acestui centru suma de 1.710.000 lei pentru salarii și 350.000 lei pentru cheltuieli materiale. Consiliul Local Moreni a venit, la rându-i cu 300.000 lei. Total: 2.360.000 lei. Președintele CJD spune că la suma asta s-au adăugat și niște sponsorizări prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), constând în haine și încălțăminte de aprox. 200.000 lei. Bașca o sponsorizare de la Arhiepiscopia Târgoviște – detergenți și materiale igienico-sanitare.

„Șeriful” a dispus ca directorul DGASPC Dâmbovița, Cristina Bucur, să se deplaseze astăzi la Țuicani pentru a evalua la fața locului care-i situația.

[fblike url=”http://www.politica-broastei.ro/?p=234″ style=”standard” float=”left” showfaces=”true” width=”400″ verb=”like” font=”arial”]

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.