Țuțuianu (PRO ROMÂNIA): Toți miniștrii USR-PLUS sunt catastrofali / eșecul Planului de Redresare și Reziliență

Liderul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, fostul ministru și senator Adrian Țuțuianu, continuă să-i desființeze pe oamenii USR-PLUS cu portofolii guvernamentale. E „ajutat” și de faptul că marile eșecuri ale acestui guvern se regăsesc în ministerele conduse de useriști (a se vedea situația de la Transporturi sau Economie, mai ales consecințele asupra județului Dâmbovița).

Acum, vorbim de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), întors de la Bruxelles, deja, de 3 ori, din cauza nerespectării criteriilor privind proiectele pentru care se vor da banii. Gestionarul principal al subiectului este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene condus de Cristian Ghinea (USR). Pe subiect, zice Adrian Țuțuianu:

Dl Cîțu a fost la Bruxelles, a făcut câteva poze cu președinta Comisiei Europene, dar noi suntem într-o situație dramatică. Este pentru a treia oară când PNRR este respins de Comisia Europeană. Tot mai multe țări au obținut acordul pentru acest program și este foarte posibil ca, în 2026, când vom ajunge la momentul de bilanț, să constatăm că România nu a fost în stare să preia, nici măcar în parte, sumele alocate.

Riscăm, din cauza incompetenței, nepregătirii profesionale, incapacității de a construi proiecte pe termen lung, să înregistrăm încă un eșec. Și este un eșec pe care trebuie să-l punem în dreptul întregului guvern, dar cu o notă specială pentru ministrul Ghinea. De altfel, putem constata că toți miniștrii care vin de la USR-PLUS sunt catastrofali în modul în care gestionează ministerele pe care le conduc. Începem cu Ghinea, care nu reușește să facă absorbție din fondurile structurale 2014-2020, continuăm cu același Ghinea, care nu reușește să obțină un acord pe PNRR și continuăm cu Ghinea, care nu a făcut nimic pentru pregătirea exercițiului financiar următor. Adăugăm pe Drulă, pe Năsui, pe Stelian Ion, despre care citeam opinia unui fost magistrat de la DNA, astăzi avocat, care spune că omul nu cunoaște nimic din modul în care funcționează sistemul de justiție din România.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.