Ultimele detalii despre stadiul lucrărilor la stadionul Chindiei Târgoviște / foto și declarații

Executivul Primăriei Târgoviște a mers astăzi pe stadionul „Eugen Popescu”, acolo unde se află în execuție lucrările de reabilitare și modernizare a arenei pe care echipa locală, Chindia Târgoviște, abia așteaptă să joace primul meci. Cu toate dificultățile financiare întâmpinate, proiectul avansează și, odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare, evoluția investiției va deveni din ce în ce mai vizibilă în săptămânile care urmează.

Cristian Stan, primarul municipiului:

De fapt, este vorba de o reconstrucție aproape totală a arenei sportive. Ca stadiu al lucrărilor în acest moment, pentru că sunt foarte multe întrebări pe acest subiect, vreau să clarific câteva lucruri: stadionul va fi finalizat. Iată că se lucrează pe mai toate fronturile. Au fost ceva dificultăți, pe de o parte generate în faza de proiectare, iar altele generate de lispa unor fonduri financiare substanțiale. În acest moment, cred că putem să vorbim de depășirea acestor situații care ne-au împiedicat să fim acolo unde ne-am fi dorit.

Revenind la stadiul lucrărilor, unde ne aflăm în acest moment: zona de gazon, instalația de încălzire, instalația de preluare a apelor este finalizată, noctura este gata, urmând ca, în perioada următoare să se facă și racordul la energie electrică. De asemenea, la tribuna veche, cred că sunt ultimele 2-3 săptămâni pe ceea ce înseamnă lucrări la exterior. În acest moment, sunt puse pe poziție undeva la 2.000 de scaune și se lucrează la montajul acestora.

De asemenea, la consolidări s-a lucrat foarte mult și se lucrează în continuare, în contextul în care a trebuit să refacem tot ceea ce înseamnă structură de rezistență, am constatat că nici măcar în stâlpii de rezistență nu exista armătură.

La tribuna metalică, aceasta este ridicată în proporție de 95%, stâlpi, grinzi, contravântuiri. Urmează să înceapă lucrările la acoperiș, iar, apoi, să dăm comandă de gradene și pe  această zonă. Aici lucrurile sunt mai simple, fiind tribună nouă.

Ca și termen, pentru că tot suntem întrebați, credeți-ne că nimeni nu-și dorește mai mult decât noi să finalizăm acest stadion. Dacă puteam să-l facem mai repede, l-am fi făcut. Nu vreau să pățim ca la Sibiu. (…) Dacă ne ajută Dumnezeu și vremea și dacă nu vom mai avea probleme pe ceea ce înseamnă structura de rezistență, poate reușim să prindem câteva meciuri acasă sezonul ăsta.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.