Zvonuri dezmințite oficial: CFR nu va renunța la ruta Titu – Târgoviște!

cfr - titu aninoasa

În Monitorul Oficial nr. 183 din data de 14 martie 2014 a fost publicată HG nr. 177/2014, care modifică anexele HG 643/2011 pentru aprobarea condițiilor de închiriere de către Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” SA a unor părți ale infrastructurii feroviare neinteroperabile, precum și gestionarea acestora.

De ce e importantă hotărârea pentru județul Dâmbovița? Pentru că ea anulează speculațiile cu privire la renunțarea de către CFR la traseul Târgoviște (Aninoasa) – Titu. Astfel, regăsim ruta respectivă în Hotărârea de Guvern amintită, la anexa 1 privind secțiile de circulație interoperabile, ceea ce înseamnă că CFR nu va renunța la ea în 2014.

Își dă cu părerea pe subiect deputatul Ionuț Săvoiu:

Se infirmă temerile că ruta Titu – Târgoviște va fi închisă, așa cum se grăbeau mai mulți aplaudaci din Opoziție să anunțe la începutul anului. Și mă refer la mai multe personaje din Mișcarea Populară sau PDL care, într-un mod bolnăvicios, savurează, parcă, orice eventual necaz al dâmbovițenilor. CFR nu se va retrage de pe ruta Titu – Târgoviște, știm asta acum, în mod oficial. În același timp, vreau să vă spun că voi continua eforturile, alături de președintele CJD, Adrian Țuțuianu, și alți colegi de-ai mei pentru a găsi cât mai repede o soluție legală pentru reluarea circulației feroviare pe traseele Târgoviște – Ploiești și Târgoviște – Pietroșița, trasee care, am văzut din Hotărârea de Guvern, rămân în continuare neinteroperabile.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.