A fost inaugurată Cantina socială a Arhiepiscopiei Târgoviștei (foto)

cantina_s_1

Miercuri, 25 aprilie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial și Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, a inaugurat Cantina Socială a Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Evenimentul a fost deschis de Pc. Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial, care a evidențiat rolul social-filantropic și misionar al acestui așezământ, după care Pc. Pr. Leonte Sumedrea, directorul Cantinei, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru încrederea de a-i acorda responsabilitatea administrării așezământului.

În cuvântul Său, Înaltul Ierarh a vorbit despre necesitatea sprijinirii semenilor noștri aflați în nevoie, ca mărturie a iubirii, comuniunii și solidarității creștine, dar și pentru a-i îndemna pe cât mai mulți să urmeze acest exemplu filantropic. Ajutorarea aproapelui este forma concretă de manifestare a iubirii față de Dumnezeu și de promovare autentică a valorilor evanghelice, din punct de vedere practic.

După aceea, în semn de comuniune și de solidaritate, Înaltpreasfinția Sa a rămas împreună la prânz cu toți beneficiarii cantinei.

Precizăm că această instituție social-filantropică a fost înființată la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, pentru a sprijini  peste 100 de persoane aflate în dificultate din Municipiul Târgoviște. Beneficiarii acestui proiect social, ce primesc zilnic masa de prânz, aparțin parohiilor din oraș, la a căror recomandare au fost inserați în acest demers filantropic.

Proiectul se derulează cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, al Primăriei Municipiului Târgoviște, precum și a altor generoși sponsori.

 Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

cantina_s_2 cantina_s_9 cantina_s_10

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.