A fost semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru Centura orașului Găești (detalii)

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat, astăzi, semnarea contractului pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru Centura orașului Găești:

Este un proiect asumat de conducerea CJ Dâmbovița, din anul 2020, un proiect important pentru zona de sud a județului. În 2020, am lansat, la nivelul județului, programul privind realizarea de centuri ocolitoare pentru toate centrele urbane. Am început cu Inelul 2 de Centură a municipiului Târgoviște, Inelul de Centură pentru Pucioasa și Fieni – ambele sunt realizate în colaborare cu Ministerul Transporturilor, avem, deja, protocolul semnat pentru finanțare.

Acest proiect (Centura Găești) este 100% al Consiliului Județean Dâmbovița. Valoarea este de 2,7 milioane lei pentru SF și PT, iar valoarea totală a investiției este de 89 milioane lei. Vă dau și o veste bună: avem asigurată și sursa de finanțare – 80 milioane lei prin Programul Național „Anghel Saligny” și 9 milioane din partea CJ Dâmbovița. Traseul este, deja, avizat de CNAIR, prin studiul de pre-fezabilitate pe care l-am depus anul trecut.

DETALII

  • aprox. 4,5 km lungime, o bandă pe sens;
  • traseu recomandat: Găești (1,4 km) – Dragodana (1 km) – Mogoșani (1,2 km) – Petrești (0,9 km);
  • 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere;
    📍 1 intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7;
    📍 1 intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401 A și C.F. București-Pitești-Craiova;
    📍 1 intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN61

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.