Acuzație gravă: 4 din cei 7 președinți de birouri de secții de votare din Răcari, participanți la mitingul electoral PNL!

dsc_0056

Alexandru Oprea (PSD Dâmbovița), arătând o dovadă-foto cu privire la acuzațiile aduse

Comunicat de presă

Se pare că apropierea datei alegerilor din 11 decembrie și iminentul eșec de care se vor bucura pedeliștii candidați pe listele PNL, aflați sub patronajul mai-marelui Cezar de Buzău, îi determină pe aceștia să recurgă, așa cum le stă bine unor urmași fideli ai metodelor instituite de regimul Băsescu, la practici care încalcă flagrant limitele legii.

Partidul Social Democrat solicită instituțiilor abilitate ale statului să își facă datoria și să ia act de faptul că în data de 7 decembrie 2016, sub atenta supraveghere a unui primar recunoscut pentru agresivitatea față de cetățeni și pentru multiplele încercări de intimidare și mituire a electoratului dâmbovițean, în orașul Răcari, la Liceul Teoretic “Ion Ghica”, unde deunăzi erau implicați, în mod obligatoriu, în mitinguri electorale, deopotrivă profesori și elevi, a avut loc o altă adunare a “armatei galbene”, așa cum îi place domnului Caravețeanu să spună. Doar că de data aceasta, în disperare de cauză, și-au concentrat atenția asupra celor pe care cred că îi pot manipula, fără a ține cont că demersul dumnealor va atrage sancțiuni conform legii.

Astfel, la întrunirea mai sus menționată au participat, așa cum rezultă în mod evident din planșele foto, doamnele Bucur Ancuța – președinte al Biroului Secției de votare nr.120 – Camin Cultural Ghimpați, Porojan Simona– presedinte al Biroului Secției de votare nr.119 – Grădinița Mavrodin, Ene Mariana – presedinte al Biroului Secției de votare nr.116 – Liceul Teoretic ”Ion Ghica” și Dumitra Vasilica – presedinte al Biroului Secției de votare nr. 121 – Scoala Generală Colacu. Deși numitele au calitatea de Expert Electoral participă în mod activ alături de Partidul National Liberal la campania electorala pentru alegerile din 11 decembrie 2016, lucru ce este interzis conform prevederilor art. 16 alin. 16 din legea 208/2015 privind alegerea Senatului si Camerei Deputatilor. Este mai mult decât îndoielnic că vor da dovadă de imparțialitatea care se impune președinților și vicepreședinților birourilor electorale, astfel că persoanele în cauză nu pot oferi garanția exercitării corecte și imparțiale a funcției de membru al biroului electoral, așa cum obligă Legea 208/2015, în art.7, alin.(3).

Partidul Social Democrat condamnă această modalitate de a face campanie electorală și pune în vedere faptul că prin astfel de practici se încalcă atât prevederile legale din legea 208/2015 privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților, cât și prevederile cuprinse în Codul bunelor practici în materie electorală elaborat de Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept și adoptat de Adunarea Parlamentară a Comisiei Europene.

Având în vedere aceste aspecte, considerăm că numitele Bucur Ancuța, Porojan Simona, Dumitra Vasilica și Ene Mariana nu mai pot exercita corect și imparțial activitatea  de  președinte al Biroului Electoral în Secțiile de Votare indicate anterior, așa cum sunt obligate conform legii și  solicităm înlocuirea acestora din funcția pe care o dețin în cadrul Biroului Electoral. Cât despre membrii PNL care se pretează la asemenea fapte, cu siguranță vor fi sancționați de alegători prin votul de duminică.

Secretar executiv al PSD Dâmbovița
Alexandru Oprea

dsc_0054

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.