Adrian Țuțuianu, comentariu după decizia lui Iohannis în privința șefei DNA și anunțul ministrului Justiției

adrian tutuianu 3

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Imediat după declarația președintelui, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va fi sesizată Curtea Constituțională cu privire la refuzul lui Iohannis.

Pe subiect, a făcut câteva comentarii și vicepreședintele Senatului și al Partidului Social Democrat, Adrian Țuțuianu, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3:

Avem o decizie a preșdintelui Iohannis care era previzibilă. Vă aduc aminte că, în urmă cu aproape o lună, președintele s-a pronunțat, deja, pe acest subiect și a spus că decizia de revocare este departe. Ca urmare, dl Tudorel Toader a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională. Argumentele pe care le menționează sunt sustenabile, în sensul că nu președintele are abilitarea și nici competențele funcționale de a evalua procurorul-șef al DNA.

Există o jurisprudență a Curții Constituționale care poate fi baza unei decizii, există o legislație aplicată în domeniu și iată că, în spațiul public, în ultimele luni de zile, au apărut subiecte noi, care n-au fost avute în vedere în raportul întocmit de ministrul Justiției. Suntem în prezența unui conflict de natură constituțională în interiorul puterii executive. CCR se va pronunța, iar decizia în această speță va avea influență nu numai astăzi, ci și în viitor, în situații de acest tip.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. vai, ce înseamnă frica de Daddy (un condamnat definitiv!)…
    dar nu vă lăsați, scoateți „constituția” psd și dați dovada vastei voastre erudițiuni 🙁
    sau poate că ultima știre nu este un fake și se caută un președinte de Senat supus după lovitura parlamentară ce o va da Daddy în toamnă.

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.