Adrian Țuțuianu, concluzii finale după decizia în cazul președintelui CJD, Alexandru Oprea!

adrian tutuianu

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, a prezentat astăzi concluziile ședinței Biroului Permanent Județean de aseară, în cadrul căruia s-a tranșat subiectul conflictului cu președintele CJD, Alexandru Oprea. Decizia Biroului, adoptată prin vot secret, am prezentat-o azi-noapte, după încheierea ședinței și are în vedere suspendarea lui Oprea din calitatea de membru pentru o perioadă de 12 luni, cu menținerea lui ca președinte al Consiliului Județean. Doar 8 voturi (din 25) au fost pentru excluderea din partid.

Adrian Țuțuianu a prezentat astăzi concluziile finale:

S-a hotărât, prin vot secret, în condiţiile prevăzute de Statutul Partidului Social Democrat,  conform art. 31, pct. 5,  suspendarea  domnului Oprea Alexandru, pe o perioada de 12 luni, din calitatea de membru al partidului.

Facem precizarea că sancţiunea aplicată este cea mai drastică înainte de aceea a excluderii din partid  şi că membrii Biroului Permanent Judeţean au considerat să  aplice gradual aceste sancţiuni în raport de gravitatea abaterilor constatate.

Rămânerea în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a domnului Oprea Alexandru, este condiţionată de modul în care va asigura punerea în aplicare a programului politic-administrativ cu care PSD a câştigat alegerile, dar şi de relaţionarea corectă cu reprezentanţii administraţiei publice locale.

De asemenea, s-a hotărât ca în cazul în care se vor mai constata derapaje de la aceste deziderate, să se procedeze la excluderea din partid, ceea ce va atrage pierderea calităţii de consilier judeţean şi, pe cale de consecinţă, şi a calităţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Vreau să îi asigur pe toţi membrii de partid şi pe toţi dâmboviţenii că  prioritatea noastră, în calitate de câştigători ai alegerilor locale şi naţionale, este dezvoltarea judeţului Dâmboviţa în acord cu obiectivele din programul Dâmboviţa 2025 pe care ni l-am asumat şi, de asemenea, guvernarea ţării. Cred că, încă o dată, am dat dovadă de maturitate şi responsabilitate politică, de chibzuinţă, trăgând, în acelaşi timp, un semnal de alarmă pentru toţi aceea care au alte preocupări ce nu vizează îndeplinirea angajamentelor pe care ni le-am asumat în momentul în care am câştigat alegerile.

Orice derapaj de la bunul mers al lucrurilor va fi sancţionat imediat în acord cu prevederile din Statutul partidului, iar cine consideră că nu poate să se angajeze la această muncă de echipă este liber să se retragă, astfel încât să putem duce la bun sfârşit ceea ce am promis şi ceea ce dorim şi putem să realizăm pentru dâmboviţeni şi pentru români, în general.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.