Adrian Țuțuianu, despre alianța PSD – PRO ROMÂNIA / Candidatura pentru CJ – susținere pentru primarii PSD

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre subiectul alianței PSD – PRO în județul Dâmbovița. Discuțiile se poartă mai mult pe marginea partidelor, prin membri din eșalonul II sau comunicatori agreați. În realitate, au avut loc doar 2 întâlniri formale, ambele eșuate.

Motivul: atât Adrian Țuțuianu, cât și președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vor să candideze pentru funcția de președinte CJD. De aici plecând, dinspre PSD a început să fie vânturată din ce în ce mai accentuat teoria: „Noi vrem alianță cu PRO, dar are Țuțuianu pretenții prea mari”.

Sunt gratuite aceste pretenții? Ce spune senatorul:

Eu n-am cerut funcția de președinte al Consiliului Județean ca să-mi satisfac o chestiune de orgoliu. Am cerut-o pentru că avem de salvat niște proiecte. În al doilea rând, rezultatele mă recomandă: PSD Dâmbovița a obținut cu mine 67% în 2016 și 52% în 2012 și n-a pierdut niciodată alegerile. Deci, n-am venit ca un Țuțuianu fără rezultate și care vrea neapărat un scaun.

Vom negocia raportat la ponderea pe care o are fiecare partid. Legat de președinția Consiliului Județean, eu cred că pot să aduc cel mai mult pentru alianță, având o expertiză pe care ceilalți nu o au. În al doilea rând, nu adjudec această poziție în mod gratuit, ci susținând candidații PSD pentru funcțiile de primar la Târgoviște, la Moreni, Pucioasa, Fieni, Găești sau Titu, dacă ajungeam la o înțelegere. Deci, nu voiam ceva fără să oferim nimic în schimb. De aemenea, sunt foarte multe localități rurale mari unde suntem pregătiți să susținem primarii PSD. Sigur, vom negocia pentru funcțiile de viceprimari și vom ține cont de 2 lucruri: rezultatele la alegerile europarlamentare și prezidențiale și ce spun azi sondajele.

Îmi doresc o alianță PSD – PRO ROMÂNIA, în care PRO ROMÂNIA este un partid politic respectat, nu un breloc la cureaua cuiva. Nu avem noi nevoie de această alianță pentru a ne valida ca partid; rezultatele proprii ne-au validat și la europarlamentare și la prezidențiale și, dacă vom merge singuri, scorul nostru, în Dâmbovița, va fi foarte bun, îi asigur pe toți.

Le spun și primarilor PSD că-mi doresc această alianță și sunt dispus să-i susțin, cu condiția ca PRO ROMÂNIA să fie tratat corect. Și repet ce-am spus la început: poziția de președinte al Consiliului Județean o doresc pentru PRO ROMÂNIA, pentru că propune cea mai bună soluție într-un context economic extrem de dificil. În următorii 4 ani de zile, județul nu va putea lua bani decât din fonduri europene. Este exclus să primească finanțări prea mari de la bugetul de stat, pentru că va fi o criză fără precedent.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.