Adrian Țuțuianu, despre șansele moțiunii de cenzură de mâine / cum vor vota parlamentarii PRO

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi, pentru RFI, despre șansele ca moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR să treacă și despre cum vor vota, mâine, parlamentarii PRO:

Eu cred că încă se joacă. Am văzut în aceste zile că sunt parlamentari, care provin în special din ALDE, care s-au alăturat grupului parlamentar al PSD, am văzut că UDMR-ul este determinat să meargă până la capăt în susținerea acestei moțiuni și calculele arată că majoritatea necesară trecerii moțiunii ar putea fi realizată. Cred că vor fi și astăzi și mâine negocieri.

Noi am spus întotdeauna că este avantajul partidelor mici să aibă 2 tururi de scrutin și am spus că această revenire la sistemul care a funcționat în România până în 2011 prezintă anumite avantaje din perspectiva evoluțiilor democratice și a legitimității aleșilor locali. Ca urmare, vom rămâne pe aceeași poziție, fără, însă, a nu observa că schimbările de legislație electorală cu numai câteva luni înaintea alegerilor nu sunt normale și încalcă regulile statuate prin recomandările Comisiei de la Veneția și în practica europeană.

Am decis că nu votăm moțiunea de cenzură, nu suntem printre semnatarii acestei moțiuni. Vom susține sau vom iniția orice moțiune de cenzură care privește situația economică, bugetară sau, eu știu, aspecte de genul privatizării programelor naționale de sănătate, pentru că ele cu adevărat preocupă pe oameni.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.