Adrian Țuțuianu: Legea carantinării și izolării NU va fi votată de senatorii PRO ROMÂNIA / blatul PSD – PNL

Legea carantinării și izolării este dur criticată de reprezentanții PRO ROMÂNIA, considerând proiectul drept unul ce afectează grav drepturi și libertăți fundamentale ale oamenilor. Este mesajul repetat insistent de Victor Ponta și ceilalți lideri naționali, subliniind existența unui blat între PSD și PNL pe toate măsurile restrictive inițiate de Guvern.

Adrian Țuțuianu, senator PRO ROMÂNIA Dâmbovița:

PRO ROMÂNIA e singurul partid politic care a votat împotriva acestei legi la Camera Deputaților. Vom vota împotrivă și la Senat, pentru că, indiferent ce modificări s-au făcut, ea nu răspunde unor standarde care sunt acceptate la nivel european privind protecția drepturilor și libertăților fundamentale. S-au făcut doar retușuri de formă.

Atitudinea populației față de măsurile pe care intenționează să le ia Guvernul sau le-a luat în perioada stării de urgență și de alertă este dovada lipsei de încredere în Executiv. Impui restricții de deplasare unor persoane, dar 2.000 de oameni ajung la Aeroportul din Cluj. Impui restricții de deplasare unor persoane, dar dl Vela merge cu elicopterul la o nuntă. Impui reguli privind purtarea măștii în interiorul unor spații, dar constați că primul ministru și cu miniștrii chefuiesc ziua în amiaza mare în sediul Guvernului. Impui restricții legat de întruniri, dar ministrul Mediului organizează ședințe cu sute de persoane într-un spațiu închis, la Iași.

Dacă vă aduceți aminte, în prima parte a stării de urgență, cetățenii s-au mobilizat în sprijinul spitalelor. S-au făcut donații de aparatură medicală, măști, combinezoane, mănuși, substanțe pentru curățat spațiile. Milioane de euro au venit de la cetățeni. Ce constatăm astăzi? Că, în timp ce oamenii își luau din buzunar ca să sprijine spitalele, guvernanții furau pe rupte. Cazul de la UNIFARM este emblematic, dar nu-i singurul. Citiți presa și vedeți că farmacia dlui Tătaru este în top ca venituri în perioada pandemiei. Deci, cetățenii și-au rupt de la gură, iar guvernanții au furat de-au rupt.

Spun și astăzi: între PSD și PNL este un blat pentru adoptarea acestei legi cu grave efecte asupra drepturilor și libertăților fundamentale, la care noi nu subscriem.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.