Adrian Țuțuianu, pe subiectul zilei: Revoltă? Manipulare? Lașitate? / Critici dure la Iohannis, PNL și PSD

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, are o reacție aspră la adresa celor care au făcut posibil scandalul din jurul subiectului „Autonomia Ținutului Secuiesc”:

  • Președintele Iohannis – retorică inadmisibilă pentru un șef de stat european
  • Guvernul PNL – care a sabotat proiectul legislativ până la trecerea termenului de adoptare tacită la Camera Deputaților
  • Conducerea Camerei Deputaților – pentru că nu a urmărit proiectul și nu l-a supus dezbaterii/votului

Adrian Țuțuianu:

Revoltă? Manipulare? Lașitate? Probabil că da, din fiecare câte ceva. Dar eu nu pot să accept niciodată vendete și diversiuni iresponsabile pe un subiect atât, atât de sensibil.

1. Inițiativa a fost (ca și cele similare, din trecut) NECONSTITUȚIONALĂ. Punct.

2. E foarte grav că această propunere nu a fost discutată în Camera Deputaților, ca primă cameră sesizată. Scuza privind întreruperea activității ca urmare a crizei generate de Coronavrus nu poate fi acceptată. Pe lanțul de decizie sunt factori care ar fi trebuit să urmărească stadiul acestui proiect (și al multor altora, în aceeași situație). Conducerea Camerei Deputaților e vinovată direct. PUNCT.

3. Președintele Klaus Iohannis a adoptat o retorică inadmisibilă la nivelul instituției prezidențiale. Pentru simplu motiv de a-și duce mai departe războiul cu PSD (în numele PNL), președintele a avut declarații pe care nu le mai credeam posibile. „PSD se luptă ca să dea Ardealul ungurilor”. Cum am ajuns să ne întoarcem la un asemenea discurs? RUȘINOS.

4. Același președinte sugerează (foarte grav) înțelegeri ascunse cu o putere străină. În temeiul a ce face astfel de afirmații?

5. Guvernul plin de „patrioți revoltați” al dlui Orban Ludovic nu a emis punctul de vedere aferent propunerii legislative timp de două luni!!! A făcut asta DUPĂ trecerea termenului de adoptare tacită. Acum, s-au activat ca niște curajoși în spatele lui Klaus Iohannis, cel care le poartă toate războaiele politice. Cât o să-i mai ducă în spate?

6. Nu am văzut nicio reacție, nici la Klaus Iohannis, nici la Ludovic Orban față de umilirea Ambasadorului României la Budapesta, petrecută zilele trecute. Nu ieșea niciun profit electoral din asta?

7. PRO ROMÂNIA NU a votat și NU va vota niciodată autonomia pe criterii etnice. CÂTĂ AUTONOMIE LA MALU CU FLORI, ATÂTA AUTONOMIE ȘI ÎN COVASNA! PUNCT.

👉 O concluzie ușor de înțeles: războaiele și scandalurile pe care le poartă Klaus Iohannis (PNL) cu PSD, blaturile mai mult sau mai puțin evidente, lașitatea și mascarada unor politicieni cu pretenții de lideri – toate se întorc împotriva oamenilor simpli, care nu fac parte din spectacolul ăsta grotesc. Măcar din acest motiv e nevoie să fim cât mai mulți #ProRomânia🇷🇴

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.