Adrian Țuțuianu, prima conferință sub sigla Pro România. Anunțuri, obiective!

Senatorul Adrian Țuțuianu a susținut astăzi, la Târgoviște, prima conferință de presă de la înscrierea în Pro România. Alături de Georgică Dumitru și Ioan Marinescu, senatorul a vorbit despre proiectul politic asumat și despre obiectivele de viitor, atât pe termen scurt, cât și pentru următoarele cicluri electorale.

Pro România este o continuare a proiectului politic început în urmă cu 20 de ani de zile. Am venit aici în condiții noi, determinate nu neapărat de ceea ce am făcut eu, ci mai ales de comportamentul pe care Liviu Dragnea și acoliții lui din PSD l-au avut față de mine în ultimul an de zile.

Sunt decis să contribui la consolidarea Organizației Județene Dâmbovița, după cum sunf foarte decis să mă implic și să asigur o consolidare a tuturor organizațiilor județene ale Pro România.

Obiectivul nostru este, pe termen scurt, ca Pro România să se valideze drept partid politic important la alegerile europarlamentare din acest an. Cred că are capacitatea de a obține 8-10% din voturile electoratului, ceea ce înseamnă 3-4 europarlamentari.

De asemenea, Pro România trebuie să aibă o soluție viabilă pentru alegerile prezidențiale din acest an. Așa cum a spus Victor Ponta, cu toții am concluzionat că este bine să găsim un candidat care să fie din partid sau din afara partidului, susținut de o coaliție mai largă și care să intre în turul II  și să fie contraponderea la ceea ce este astăzi Klaus Iohannis. Ar fi o tragedie ca, în turul II, să alegem între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea.

În anul 2020, la alegerile parlamentare, eu cred că Pro România poate să fie un partid de 15-17, poate spre 20%. Iar în anul 2024, are șansa, dacă lucrurile merg așa cum le-am gândit noi, să fie principalul reprezentant al social-democrației românești.

Cu aceste gânduri am intrat în Pro România. Sunt optimist și realist. (…) Am primit mii de mesaje în aceste zile de la oameni din județ și din țară, care mi-au spus că se vor alătura proiectului politic la care pun și eu umărul acum. (…) Mă voi implica în procesul de constituiore de organizații. Evident că n-o să putem avea dintr-o dată sute de oameni într-o localitate, dar cred că dacă în fiecare localitate avem 20-25 de oameni și acoperim cu 7, 8, 10 oameni fiecare secție de votare, vom avea suficientă forță să mobilizăm pe cei care vor să vină alături de noi.

În județ voi încerca să repet și să fac efortul pe care l-am făcut în anul 2012. Pentru cine mai ține minte, în 2012, în februarie, am pornit din casă în casă. Am determinarea necesară să fac acest efort și să încerc să-i lămuresc pe oamenii care votează centru-stânga că Pro România este soluția și că eu am mers aici pentru că aici văd o soluție de viitor pentru social-democrația românească, dar și pentru țară.

Senatorul Adrian Țuțuianu a mai anunțat că va avea funcția de prim-vicepreședinte al Pro România la nivel național, alături de Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin și Nicolae Bănicioiu.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.