Adrian Țuțuianu, Pro România: Amendament pentru reducerea subvențiilor pentru partide!

Senatorul Pro România, Adrian Țuțuianu, a anunțat astăzi, la Târgoviște, că partidul său așteaptă proiectul Legii bugetului de stat pentru a interveni cu mai multe amendamente. Între acestea, unul vizează reducerea subvențiilor acordate partidelor politice parlamentare.

Am fost șeful unei organizații județene importante. În 20 de ani cât am stat în Partidul Social Democrat, PSD Dâmbovița nu a primit vreodată vreun leu din subvenția de la bugetul statului.

Este imoral ca partidele politice parlamentare să ia de la bugetul statului undeva la 35-36 milioane euro pe an. Și vă dau exemplul din luna ianuarie:

  • PSD a luat 7.597.299 lei
  • PNL – 3.480.796 lei
  • USR – 1.023.607 lei
  • ALDE – 756.587 lei
  • PMP – 492.650 lei
  • UNPR – 20.316 lei

Atenție, n-o să spunem că trebuie eliminată integral subvenția, în condițiile în care am schimbat modul de finanțare a competițiilor electorale (și cred că a fost bine), dar trebuie să revenim la ceea ce prevedea bugetul înainte de 2016, adică o sumă mult mai mică, mai muțin de jumătate din cât se acordă astăzi.

Vă mărturisesc că n-am știu niciodată câți bani sunt și în ce direcție merg, n-am avut niciodată un raport complet și e vina noastră, a tuturor celor care am stat la acea masă. (…) Nu mi-am putut vreodată închipui că se cumpără cu banii din cotizații mașini, că se închiriază vile cu 19 – 20.000 de euro pe lună, că se închiriază elicoptere, avioane private. E treaba AEP și a Curții de Conturi să verifice destinațiile pe care le-au luat aceste sume.

Vă repet: niciodată, în 20 de ani cât am fost eu în PSD, nu am avut 1 leu de la centru, nici în campanii electorale, nici în afara lor, pentru a susține activitatea de partid.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.