Adrian Țuțuianu (PRO ROMÂNIA), analiză după rezultatul de ieri!

Prima conferință de presă în Dâmbovița, după alegerile europarlamentare, a fost organizată de PRO ROMÂNIA – senatorul Adrian Țuțuianu, coordonatorul Georgică Dumitru și deputatul Oana Vlăducă. Aceștia din urmă au mulțumit alegătorilor din județ, membrilor și simpatizanților pentru efortul din precampanie și campanie și pentru rezultatul obținut.

Senatorul a avut un mesaj mai amplu, o analiză și un apel către social-democrați. Cum era de așteptat, n-a iertat nimic deloc PSD și pe liderii săi, la nivel național și județean:

Suntem un partid politic validat de alegeri. Este obiectivul realizat.

Rezultatul este unul bun, într-un context politic complicat și al unei bătălii inegale. Vă aduc aminte că PRO ROMÂNIA nu are primari, nu are viceprimari, consilieri locali, șefi de servicii publice, nu are structuriîn toate localitățile și nu are niciun leu subvenție de la stat. (…) Dacă e să comparăm resursele PRO ROMÂNIA cu cele pe care le-au avut PSD, PNL, USR, ALDE sau PMP, care au primit subvenții consistente de la bugetul statului, rezultatul este excelent. Iar dacă e să comparăm cu vărsarea de resurse făcută de camarila Rovanei Plumb, de presiunile inimaginabile puse asupra oamenilor de afaceri din județ și instituțiilor publice, rezultatul este, într-adevăr, extraordinar.

În Dâmbovița, scorul nostru este aproape dublu față de media națională și l-am obținut în condițiile în care dna Rovana „Pauker” Plumb a fost cap de listă și a vrut să-și arate mușchii. Nu prea i-a ieșit. Sigur, ne putem pune întrebarea dacă a fost o locomotivă sau a fost un pietroi.

Liviu Dragnea a reușit performanța de a îngropa nu doar Partidul Social Democrat, ci și Stânga românească, probabil, pentru câțiva ani de zile. A îngropat un partid care, acum 3 ani, obținea cel mai mare scor din istorie. Este rezultatul aroganței, al ruperii de baza electorală a partidului, este rezultatul percepției publice că PSD nu are alt obiectiv decât de a-și scăpa liderul de dosarele penale.

PSD a devenit astăzi, sub conducerea lui Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, Vâlcov și Rovana Plumb un partid izolat pe scena politică națională, rupt de baza electorală pe care a avut-o, cu un leadership inadecvat la realitate și fără legătură cu acest partid. S-a văzut și în Dâmbovița: să-ți permiți aroganța să vii cu „dl Goe” pe post de organizator-șef (Andrei Plumb, coordonatorul campaniei PSD Dâmbovița – n.r.), cu personaje triste gen Radu Popa, cu unii care, până mai ieri, defilau când sub steagul UNPR, când sub PNL, cu Florin Popescu lângă tine arată totala ruptură de realitate.

Liviu Dragnea a provocat iritare, dispreț, ură și toate astea s-au întors împotriva partidului. Rovana Plumb a provocat iritare, dispreț, ură.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.