Adrian Țuțuianu (PRO ROMÂNIA), despre șansele învestirii guvernului Orban II / criză politică indusă; din ecuație, lipsește poporul român

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună, luni, de la ora 16:00, pentru învestirea noului Guvern Orban. Pentru ca şedinţa în care se va vota învestirea Guvernului Orban II să se poată desfăşura, este nevoie de prezenţa în sală a cel puţin 233 de parlamentari, astfel încât să se asigure cvorumul necesar şedinţelor comune.

PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că parlamentarii nu vor participa la şedinţă, context în care sunt foarte mari șansele ca ședința de plen să se amâne din lipsa cvorumului. 

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, a vorbit în această dimineață, pentru RFI, despre cum se va comporta partidul în situația de astăzi:

Nu participăm la acest vot. Noi am spus foarte ferm de mai multe luni de zile că nu vom vota un Guvern condus de Ludovic Orban și poziția noastră nu s-a schimbat. Credem că este o criză politică indusă, nu este o criză politică reală și doar un mijloc prin care PNL încearcă să declanșeze anticipate, profitând de o situație favorabilă pe care o relevă, astăzi, sondajele. Dar, din această ecuație lipsește un singur lucru: poporul român.

Ne-am consultat între noi. De la Pro România nu va fi nimeni în sală astăzi, este o decizie pe care am luat-o după consultarea tuturor colegilor parlamentari. Cei care au participat în trecut la votarea Guvernului Orban din Pro România nu mai sunt astăzi în partid, unii dintre ei au fost preluați de PNL, așezați pe scaune înalte de vicepreședinți, iar alții sunt astăzi în PSD.

Nu a existat niciodată o relație de colaborare PRO ROMÂNIA – PNL. A existat un punct de vedere comun, în sensul că acel guvern condus de dna Dăncilă era rău pentru România și că multe dintre măsurile pe care le-a luat erau genertoare de probleme în evoluțiile bugetare și economice. (…) Noi am considerat că acel guvern trebuie să plece, dar, în același timp, am spus că nu vom susține un Guvern de aceeași factură ca cel al doamnei Dăncilă. Deocamdată, între doamna Dăncilă și domnul Orban nu se vede o mare diferență, ce făcea doamna Dăncilă face acum și domnul Orban, de exemplu se împrumută cu costuri destul de ridicate, cu consecințe pe termen mediu și lung asupra evoluțiilor bugetare din această țară.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.