Adrian Țuțuianu, replică lui Vladu și Orban: Am sperat că, odată cu plecarea lui Volintiru din Dâmbovița, vom avea un climat politic normal!

adrian-tutuianu-compania-de-apa

Președintele PSD și CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a răspuns imediat acuzațiilor pe care președintele PDL Dâmbovița, Iulian Vladu, umăr la umăr cu Ludovic Orban, le-a aruncat cu privire la dezertările masive de primari portocalii. În esență, zice Vladu, șantajul și presiunile politice pe care le patronează Adrian Țuțuianu și PSD sunt cele care determină plecările de edili. (Citiți AICI declarațiile complete ale lui Vladu).

În replică, președintele PSD Dâmbovița respinge vorbele lui Vladu pe care le vădește ca neîntemeiate pe nimic. Țuțuianu declară că tot zgomotul creat de liderii ACL Dâmbovița, Iulian Vladu și Ludovic Orban, e destinat să mascheze eșecul proiectului politic „de dreapta” la nivel județean:

Sunt vorbe care n-au în spate niciun fapt concret. Nici eu, nici alți colegi din Partidul Social Democrat și nicio instituție publică nu a presat pe cineva pentru a intra în PSD sau pentru a se alătura unui proiect politic, altul decât al partidelor din care au făcut parte. Primarii care au venit din Partidul Democrat Liberal la Partidul Social Democrat au luat această decizie analizând situația politică proprie, situația partidului din care au făcut parte și perspectivele care țin de evoluția politică.

Toate instituțiile statului trebuie să-și facă datoria față de orice primar din oricare partid politic face parte și, în acelați timp, nicio instituție a statului nu poate să facă vreun abuz sau nu va fi îndemnată vreodată de mine sau de alții din PSD să facă abuzuri împotriva acelora care au altă opinie.

Ca urmare, și domnul Iulică Vladu, și domnul Orban încearcă, prin declarații de tipul acesta să ascundă situația gravă în care se află în județ. Practic, dintr-o alianță care se dorește a fi foarte mare, a rezultat un lucru foarte mic, adică un partiduleț care mai are în jurul lui 18-19 primari, un partiduleț din care vor pleca în perioada următoare și viceprimari, și consilieri locali foarte mulți către diverse alte partide politice, care, e adevărat, fac parte din arcul de guvernare sau apropiate guvernării. Probabil că domnul Orban și domnul Vladu vor rămâne din ce în ce mai singuri și nu vor avea combatanți pe câmpul de luptă la alegerile prezidențiale. Eu îi rog pe ambii să termine modul ăsta de a face politică. Am sperat că, odată cu plecarea domnului Volintiru din Dâmbovița, vom avea un climat politic normal. Climat politic normal înseamnă că avem dezbateri pe lucruri serioase și, când acuzăm, acuzăm cu temei, cu probe, și nu doar cu vorbe. Și am sperat că normalitatea aceasta politică se va reflecta și în capacitatea noastră de a rezolva cât mai multe dintre problemele pe care ni le reclamă cetățenii în județ.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.