Adrian Țuțuianu: Sunt 6 primari PSD Dâmbovița, care amenință și hărțuiesc candidați PRO ROMÂNIA / declarații pe larg

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, a lansat astăzi un avertisment serios la adresa unor primari PSD, care, pe fondul desemnării candidaților pentru alegerile locale din 27 septembrie, exercită acțiuni de amenințare/hărțuire la adresa celor ce și-au asumat altă opțiune politică. PRO ROMÂNIA are mulți dintre candidați care vin din rândurile PSD, viceprimari sau consilieri locali. Asupra acestora, în mod special, s-au repezit edilii de care face vorbire Țuțuianu:

Constat cu amărăciune că mulți dintre primarii PSD, foștii mei colegi, fac niște presiuni extraordinare asupra lor pentru a demisiona, pentru a-și retrage candidaturile, ba unii dintre ei, într-un mod nepermis, au amenințat posibili candidați PRO ROMÂNIA, direct sau indirect, cu diferite feluri de represalii, dacă își mențin opțiunea pentru PRO ROMÂNIA. Este un gest inacceptabil. Vreau să-i cer public, astăzi, dlui Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița, să-și tempereze colegii, pentru că trăim într-un stat democratic, în care fiecare om are dreptul la opțiuni politice și dreptul de a alege și de a fi ales.

Le mai spun că, potrivit legii, eliberarea din funcție a viceprimarului nu se poate face în ultimele 6 luni ale mandatului Consiliului Local. (…) De asemenea, pierderea calității de membru al partidului politic poate conduce la încetarea unui mandat de consilier local, dar numai după ce această decizie internă de partid este validată printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă. Ca urmare, toți consilierii locali și viceprimarii care au aderat la PRO ROMÂNIA vor rămâne pe funcții, iar Departamentul juridic din cadrul partidului le va acorda asistența necesară.

Le mai spun celor din Partidul Social Democrat că sunt, astăzi, izolați pe scena politică (și națională și locală) și că trăiesc, așa, într-o bulă care nu exprimă realitatea din teren. L-am auzit și ieri pe un fost coleg din PSD spunând: „Dom’le, avem peste 50%, suntem numărul 1…”. Vom vedea pe data de 27 septembrie care-i scorul. Eu spun că e cu vreo 20 de procente mai jos și că înțelept din partea lor ar fi să se gândească la PRO ROMÂNIA ca la un aliat. Dacă nu, sigur că există și alte opțiuni pentru noi.

Potrivit senatorului PRO, sunt 6 primari PSD care, în mod direct sau prin intermediul unor funcționari, au împins lucrurile dincolo de lege. Pe aceștia îi avertizează să înceteze, pentru a nu-l forța să se întoarcă împotriva lor:

Pentru vreo 5-6 primari extrem de agresivi în această perioadă, le transmit astăzi doar 3 lucruri:

  • amenințarea unei persoane se pedepsește cu închisoare de la 3 luni –  1 an sau amendă;
  • hărțuirea unei persoane se pedepsește cu închisoare de la 3 – 6 luni sau amendă;
  • fapta funcționarului public care îngrădește exercitarea unui drept al unei persoane, dreptul de a alege sau de a fi ales, este sancționată de lege cu închisoare de la 2 – 7 ani.

Le transmit să nu mă oblige să le fac plângeri penale pentru amenințare, hărțuire sau abuz în serviciu, și lor și funcționarilor public care sunt folosiți pe post de „săgeată”. Am coborî prea mult disputa politică. Repet, sunt 6 primari. O să vi-i spun săptămâna viitoare, dacă lucrurile continuă. Din respect pentru ceea ce am fost cândva, o echipă, astăzi le atrag doar atenția. Niciun primar PNL, cel puțin până în acest moment, nu și-a permis o atitudine agresivă față de PRO ROMÂNIA.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.