Al doilea caz de coronavirus în Dâmbovița: soția bărbatului din Corbii Mari / se repetă testarea pentru unul dintre copii

Încă un caz de COVID-19 în județul Dâmbovița – se pare că este soția bărbatului din Corbii Mari, confirmat alaltăieri. Informația privind existența celei de-a doua persoane testate pozitiv a fost oferită, ca și prima dată, de primarul comunei, Ionuț Bănică:

La nivelul comunei avem 106 de persoane izolate, 22 de gospodării. După confirmarea primului caz, am emis o hotărâre a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, prin care am stabilit anumite lucruri. Discuțiile le-am făcut împreună și cu medicii de familie (vezi aici deciziile).

Patru persoane au fost duse la Târgoviște, li s-au făcut testele. Două s-au întors acasă, cu izolare (testul a ieșit negativ -n.r.); o persoană a rămas în spital, la Târgoviște, pentru a i se repeta testul. Iar o persoană a ieșit pozitivă, din discuțiile pe care le-am avut cu membrii familiei. Nu am ceva oficial de la DSP sau de la Prefectură.

Nota noastră: Imediat după confirmarea primului caz, 4 persoane din familia bărbatului de la Corbii Mari au fost aduse la Secția de Boli Infecțioase de la Târgoviște pentru a fi testate: soția și 3 copii. Dintre aceștia, 2 copii s-au întors acasă, în regim de izolare, după ce testele au ieșit negative. Pentru al treilea copil, deși testula  ieșit negativ, va fi repetat, pentru a prezintă simptome de virus. În fine, soția a fost confirmată ca infectată cu COVID-19, ceea ce reprezintă al doilea caz din județ.

Ca de obicei, dinspre Prefectură nu vine nicio informație oficială, dar primarul a fost anunțat de copiii familiei asupra acestor rezultate.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.