Alexandru Oprea, replică la primarul Bădău de la Pucioasa: Își maschează incompetența cu ipocrizie!

alexandru oprea

În ultima perioadă, circulă în spațiul public o petiție/adresă semnată de primarul orașului Pucioasa, Dănuț Bădău, pe subiectul alimentării cu apă a localității. Textul îl puteți parcurge aici.

Demersul lui Bădău este considerat o mostră de ipocrizie de către secretarul executiv al PSD Dâmbovița și director CATD, Alexandru Oprea. Acesta îi oferă primarului o replică și mai multe argumente pentru care ar trebui, mai degrabă, să tacă decât să insiste pe subiect:

L-am menajat în multe rânduri pe primarul orașului Pucioasa și cred că am greșit. Omul și-a făcut, cumva, impresia despre sine însuși că este foarte competent și foarte inteligent. Ori trebuie să-l trezim la realitate.

În condițiile în care Primăria Pucioasa și domnul Bădău, personal, nu au făcut mai nimic în situația de criză declanșată în luna ianuarie, acesta are tupeul de a-și masca incompetența cu ipocrizie. Și face Guvernului României o prostie de scrisoare, redactată cu greșeli de care i-ar fi jenă și unui școlar de-a patra, darămite unui jurist atât de mândru ca dl Bădău.

Câteva precizări:

  • Proiectul „Reabilitare conductă de aducţiune apă pe traseul comuna Moroeni – comuna Moţăieni – oraşul Fieni şi reabilitare reţea distributie apă în oraşul Fieni, judeţul Dâmboviţa” (pentru publicul larg – izvoarele montana Gâlma – Rătei) se derulează prin Compania Națională de Investiții, între această instituție și Autoritatea Teritorială Fieni. Consiliul Județean Dâmbovița este angajat să facă demersuri pentru obținerea finanțării (ceea ce a și făcut).
  • Orașul Fieni nu și-a plătit partea de finanțare de 2,4 milioane din acest proiect de peste 100 de milioane lei! Chiar și fără a avea obligații asumate prin contract în acest sens, Consiliul Județean Dâmbovița a prevăzut în bugetul de anul acesta suma de 1 milion lei pentru cofinanțarea obligațiilor orașului Fieni. Mai trebuie, însă, ca și Primăria de acolo să-și achite diferența.
  • Contractul este în derulare, lucrările fiind planificate a se încheia în anul 2016.
  • În cadrul proiectului de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița, derulat prin POS Mediu, Compania de Apă a implementat CL 6 – Lucrări la sursele de apă și stațiile de epurare Pucioasa și Fieni. În afară de stațiile de epurare (aflate în probe tehnologice), contractul a prevăzut și forarea a 3 puțuri la Rătei și realizarea unei aducțiuni pe fontă (8 km). Proiectul este finalizat, în procedură de probă și recepție.
  • Spre deosebire de dl Bădău, Consiliul Județean nu a stat ca bocitoarele angajate la înmormântări, ci s-a implicat direct în rezolvarea situației de criză de luna trecută. Împreună cu prefectul Ioan Marinescu, s-a depus un proiect de Hotărâre de Guvern pentru realizarea, în regim de urgență, a unei conducte de 3 km între Berevoiești și Pucioasa, care să elimine lacul de acumulare ca sursă de alimentare cu apă
  • Ce a făcut dl Bădău? Concret, ce a făcut el în 8 ani de zile de când e primar, ca să rezolve situația de acolo? Nimic! Doar gargară pe marginea străzii și sute de procese cu oricine și pentru orice. Dar de promis a știut să promită. Vă citez din fluturașul lui electoral din anul 2008, promisiunea nr. 7: „Amenajarea Barajului Ialomița ca lac pentru agrement și activități sportive, odată cu alimentarea cu apă potabilă a orașului Pucioasa din sursele de apă montane”.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.