Analiză dură: Județul Dâmbovița nu există în programul de guvernare / anexele pe bugetul Ministerului Transporturilor nu au fost publicate

Lipsă de informații, anexe de buget pe care nimeni nu le găsește, date indisponibile. Un buget trecut prin angajarea răspunderii provoacă mari probleme la analiza capitolelor pe ministere. A semnalat acest lucru fostul deputat Ionuț Săvoiu, vicepreședinte PSD Dâmbovița, unul dintre cei mai îndârjiți luptători pentru marile proiecte de infrastructură ale acestui județ (DN 7 Bâldana – Titu și DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia). Opinia lui Săvoiu, fundamentată pe opacitatea și dezinteresul manifestate de guvernul PNL, este că investițiile mari de infrastructură în Dâmbovița sunt nu doar amânate, ci abandonate:

Am constatat, în programul de guvernare al PNL, că județul Dâmbovița nu există. Asta este vestea tristă, mai ales în zona de infrastructură, unde am lansat câteva semnale de alarmă încă de anul trecut. Am încercat să urmăresc în proiectul de buget și vă spun sincer, așa cum a fost publicat, proiectul de buget nu poate fi consultat pe zona Ministerului Transporturilor. Gradul de transparență este foarte scăzut, anexele nu au fost publicate și nici nu putem ști dacă proiectele de infrastructură sunt bugetate sau nu anul acesta.

Nu știm în ce fază suntem. Mă refer, în special, la DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, cele 2 loturi care au finanțare în POIM, sunt în Masterplanul de Transport al României, au fost în procedură de licitație, pe care am descărcat-o în dimineața asta de pe site. Data limită de depunere este 31.07.2019, ora 15.00!!! – în dreptul procedurii se spune că cele 2 loturi sunt suspendate. Din informațiile care au fost puse la dispoziție prin diverse comunicări, în special ale directorului CNAIR, se spune că au fost 300 de solicitări de clarificări la care nu s-a putut răspunde. Acest lucru, înțeleg că s-a întâmplat în 31.07.2019, când procedura a fost suspendată. Ce s-a întâmplat de atunci până acum nu știm. Câte din cele 300 de clarificări au fost rezolvate? Mai durează această prelungire a situației de incertitudine sau, pur și simplu, acest proiect a fost lăsat deoparte pentru că nimeni nu se interesează de el?

Coroborând această informație cu faptul că, în programul de guevrnare, acest proiect nu se află între priorități (deși are notă maximă), mă duce cu gândul că nu este avut în vedere, pur și simplu.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.