ASO Cromsteel Târgoviște, conflict de muncă încheiat, mediere de succes (declarații)

cromsteel (4)

După 3 săptămâni de grevă, conflictul de muncă declanșat la ASO Cromsteel SA din Târgoviște a fost închis. Astăzi, o conferință de presă a fost organizată la sediul societății, conferință la care au participat, la aceeași masă, reprezentanții grupului: Radu Ungureanu, directorul fabricii din Târgoviște și Enrico Romano, director general ASO Group Italia, reprezentantul sindicatului – Nicolae Dragodănescu, președinte Sindicatul „Valahia” și 2 parlamentari, deputatul Oana Vlăducă și senatorul Adrian Țuțuianu, acesta din urmă implicat foarte activ în procesul de mediere care a pus capăt conflictului de muncă.

Enrico Romano: Suntem aici pentru a declara că am găsit un acord pentru închiderea grevei generale. Vreau ă subliniez faptul că atât eu, cât și proprietarii din Italia vrem să muțumim dlui senator Adrian Țuțuianu, care a ajutat și a mediat această închidere de conflict de muncă. Am găsit un compromis ideal între ceea ce înseamnă părofitul companiei noastre și ceea ce au cerut angajații noștri.

Nicolae Dragodănescu: Ne bucurăm că am închis conflictul de muncă și am încheiat cele 21 de zile de grevă. Oamenii sunt bucuroși că au reluat munca și vor face tot ce depinde de dânșii pentru a recupera întârzierile și a reintra cât mai rapid într-o normalitate. Nu ne-am dorit acest conflict. Avem de învățat și unii, și ceilalți din el. (…) Am garanția conducerii societății că vom depăși acest moment. Ne vom scutura de praf, ne vom bandaja rănile și vom intra cât mai repede în normalitate. De ieri până astăzi am constatat că totul a fost în regulă. Cu permisiunea conducerii societății vom face și un mic tur al locurilor de muncă pentru a ne convinge că totul este ok. (…) Referitor la mediator, mediatorul trebuie să stăruie ca părțile să se întâlnească și să găsească o soluție. Ne bucurăm că l-am avut ca mediator pe dl senator Țuțuianu, iar faptul că a reușit să facă părțile să iasă din această radicalizare a fost de bun augur.

Adrian Țuțuianu: Și eu sunt bucuros că s-a încheiat conflictul de muncă. Au fost 5-6 runde de negocieri, unele pe care le-am purtat în prezența doamnei deputat Oana Vlăducă, a prefectului și a președintelui Consiliului Județean. Ultimele runde le-am purtat eu; ultima a fost de aproape 6 ore. Sunt bucuros că am reușit să ajungem la un consens și vă spun de ce. Aici sunt peste 500 de locuri de muncă, deci este unul dintre principalii angajatori din județ. În al doilea rând, de cele 500 de locuri de muncă de aici depind, probabil, alte 600, poate 1000 de locuri de muncă de la cei care oferă servicii pentru Cromsteel. (…) În al treilea rând, ASO Cromsteel este un contributor important la bugetul local și la bugetul național. Gândiți-vă că, la o producție de 300.000 de euro pe zi, numai TVA aferentă înseamnă 20%. (…) Pentru aceste motive m-am implicat și cred că n-am greșit cu nimic, dovadă că ambele părți au acceptat și medierea, și soluțiile de compromis pe care le-am propus.

ASO Cromsteel este numărul 1 mondial în producția de bare cromate. Cu o creștere salarială totală de peste 31,5% (20,12% în mai 2018,5% în ianuarie 2019 și 6,5% în noiembrie 2019),  acordarea lunară a sporului de vechime (între 5% și 25 % – funcție de vechimea în muncă,  prime de vacanță, de Paști și de Crăciun, plăți compensatorii în caz de disponibilizare, ajutoare sociale, alimentație de protecție, sporuri salariale, tichete de masă la valoarea maximă prevazuta de lege, subvenții pentru biletele de odihnă și tratament, decontarea abonamentelor de transport ale salariaților, bonusuri de performanță etc., ASO Cromsteel se situează în topul societatilor din metalurgie.

Onoare muncii!

cromsteel (1) cromsteel (2) cromsteel (3)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.