Asociere pentru una dintre cele mai așteptate investiții din Târgoviște / fluidizarea traficului din centrul orașului

Conducerile Consiliului Județean Dâmbovița și Primăriei Municipiului Târgoviște au organizat, astăzi, o conferință de presă comună, pentru a anunța colaborarea pentru una dintre cele mai așteptate investiții din municipiu: realizarea unei parcări în zona centrală, pe o suprafață care va fi expropriată de la UPET, împreună cu sistematizarea aferentă, drum nou de legătură, sens giratoriu etc. Vorbim de o investiție de 45 milioane lei, din care 36 milioane vor fi suportate în cote egale de către CJD și Primărie (diferența este pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic, exproprieri), investiție care va asigura preluarea unor cote importante de trafic din centrul municipiului.

Corneliu Ștefan, președinte CJD:

A venit momentul să anunțăm un proiect important, pot spune cel mai important proiect de sistematizare a centrului municipiului Târgoviște, un proiect pe care, împreună cu primarul Cristian Stan, ni l-am asumat în fața târgoviștenilor și în fața dâmbovițenilor, anume să construim o parcare de aproximativ 360 de locuri, cu sistematizare și un drum de acces între blvd. I.C. Brătianu și str. lt. Stancu Ion.

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

Discutăm de cel mai important proiect de fluidizare a traficului din zona centrală din ultimii 50 de ani. Este un proiect complex, care vizează, pe de o parte, crearea acestei parcări de care a vorbit dl președinte, cu aproximativ 360 de locuri, P+1 etaj, cu panouri fotovoltaice pe acoperiș și zone importante de spații verzi, locuri pentru persoanele cu dizabilități, spații de încărcare pentru mașini electrice ș.a.m.d.

Este un proiect foarte complex de care municipiul avea nevoie, pentru că discutăm de cea mai aglomerată zonă din județul Dâmbovița. Este o zonă de unde poți avea acces la toate instituțiile publice importante. Investiția include parcarea plus un drum de aproximativ 1 km lungime, care leagă bdvd. Independenței de bdvd. I.C. Brătianu, cu racord către str. Arsenalului – la conexiunea cu str. Arsenalului, va fi realizată o intersecție tip giratoriu. De asemenea, va fi realizată canalizare menajeră, canalizare pluvială, sistem de iluminat public și canalizație pentru rețelele aeriene.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.