AUDIO – Primarul Cristian Stan răbufnește: Am văzut că mi se numără zilele. De 7 ani n-a bătut nimeni un cui la un pod în Târgoviște!

cristian stan (2)

Executivul Primăriei Târgoviște a venit astăzi în fața presei locale pentru a informa pe mai multe subiecte de interes.

Asupra unuia dintre cele mai comentate în ultimele săptămâni – reabilitarea podului rutier peste râul Ialomița, la Valea Voievozilor, – primarul Cristian Stan a făcut mai multe declarații, anunțând, în primul rând, că podul va fi deschis circulației în regim semaforizat, pe un sens, cu restricții de tonaj.

Cristian Stan:

În acest moment s-au încheiat cele mai importante lucrări; este vorba de betonarea căi de rulare. Mâine sau poimâine se va asfalta, urmând ca deschiderea circulației să se facă, în funcție de probele de rezistență a betonului, fie vineri, fie la începutul săptămânii viitoare, cel mai târziu marți.

Având în vedere temperaturile și complexitatea lucrărilor, pentru început va fi deschis în regim semaforizat, se va circula pe un singur sens și fără a se permite accesul peste 3,5 tone. Deci, va fi numai pentru autoturisme.

Punerea în circulație a podului se face cu toate avizele legale. Există un plan de management al traficului, depus la Poliția Rutieră, urmează să fie aprobat și numai pe baza acelui plan de siguranța în trafic podul va fi deschis.

Vreau să mai spun ceva. Am văzut că mi se numără, cumva, zilele. Că nu e pe 15, că e pe 16, încă 2 zile, încă 3 zile… Fraților, de 7 ani n-a făcut nimeni nimic la un pod în municipiul Târgoviște. De când a început proiectul de centură, nimeni n-a bătut un cui la un pod. Ori, în momentul de față, avem un pod care va rezista zeci de ani. Tot podul de la Valea Voievozilor a fost ridicat pe cricuri, curățate aparatele de reazăm și făcute toate lucrările astfel încât acest pod să nu mai aibă niciun fel de problemă în trafic. Poate că nu e 15 decembrie, e 16, 17, 21 sau 22. Dar, repet, în condițiile în care, de 7 ani, n-a bătut nimeni un cui la poduri, iar acum un pod este în proporție de 90% finalizat, să stai să numeri zilele ca la pușcărie sau ca la armată mi se pare incredibil.

Eu îi asigur pe târgovișteni că am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a o scoate la capăt cu proiectul de centură. Am avut ședințe în fiecare zi. Dacă n-ajungeam ntr-o zi pe teren în timpul zilei, la 10.30 seara, când mă duceam spre casă, eram acolo. Eu și Poliția Locală.

Nu eu am ales să ajung să termin un proiect care trebuia finalizat în 2012. Era foarte simplu la podul de la Valea Voievozilor să spun: „Nu-l fac. Îl scoatem din proiect, atunci când am făcut reproiectarea și expertizarea, și nu-l fac. Se dărâmă peste 6, 7, 8 ani. Ăla care-o fi atunci la Primărie să răspundă”! Nu cred că asta era calea. Nu cred că ne putem comporta așa la nivel administrativ. Și, atunci, am ales calea asta mai grea și am ales să intru la treabă.

Mai jos aveți înregistrarea audio din cadrul conferinței, cu referiri mai largi la întreg proiectul de centură.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.