Braniștea: 4 proiecte prin PNDL. Primarul Marian Țachianu, replică la fostul președinte CJD!

branistea (2)

Comuna Braniștea va derula în anii următori 4 proiecte cu finanțare guvernamentală prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Primul proiect este din etapa I a programului și se referă la construcția Școlii gimnaziale, proiect în valoare de 5.400.000 lei (cofinanțare din partea UAT de 4%). Primarul Marian Țachianu spune că lucrările au început și, deja, s-a turnat fundația pentru 30% din suprafața noii unități.

Prin PNDL II, comuna va derula 3 proiecte:

  • Înființare rețea de canalizare și extindere rețea apă (9.553.480 lei)
  • Construire grădiniță cu program prelungit cu 3 săli de grupă în satul Braniștea (1.843.200 lei)
  • Construire dispensar uman în satul Braniștea (624.000 lei)

Pentru toate cele 3 proiecte au fost semnate contractele de finanțare. Primarul n-a uitat trecutul recent și a trimis o replică în direcția fostului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea:

În pofida spuselor dlui Oprea Alexandru, fostul președinte al Consiliului Județean, care a făcut afirmația că sunt câțiva primari impotenți din punct de vedere administrativ – se referea la nedepunerea în termen a documentațiilor la Ministerul Dezvoltării, pot să vă spun că Braniștea a semnat, deja, contractele de finanțare pentru toate solicitările. Nu am depus la primul termen pentru că, deși le aveam pregătite, cu câteva zile înainte de expirarea termenului, am fost anunțați că termenul se prelungește cu 30 de zile. Am luat la revizuit documentația, fapt pentru care nu am avut nicio solicitare de clarificări.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.