Carmen Holban (deputat PSD Dâmbovița), demers pentru creșterea gradului Maternității Târgoviște!

Carmen-Holban-PSD-06

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița și președinte OFSD Târgoviște, a adus astăzi în atenția publică un subiect pentru care a făcut demersuri în ultima perioadă: creșterea gradului Maternității Târgoviște, în vederea unei mai bune finanțări:

Începând cu anul 2015, Maternitatea Târgoviște a început discuțiile privind trecerea la un grad superior. S-a discutat la nivel de subcomisie de specialitate, la nivelul Asociației Române de Neonatologie, la nivel de secretar de stat și de ministru.

Aceste discuții au apărut ca urmare a faptului că maternitățile actuale de grad 3 nu fac față, ca număr de locuri, la numărul tot mai mare de nou-născuți cu patologii grave (reușesc să acopere aproximativ 50% din necesarul de paturi de terapie intensivă neonatală). Maternitatea Târgoviște, proaspăt renovată și dotată din fonduri europene, cu personal  specializat (resursa umană fiind extrem de importantă, existând maternități județene care nu au medici neonatologi), a desfășurat în ultimii ani activitate specifică unei maternități de grad 3 fără a avea fonduri adecvate.

În sensul îndreptării situației, s-au făcut demersuri pentru trecerea maternității municipale la gradul superior, acțiuni care s-au lovit, însă, de o problemă neprevăzută: constatarea că, în cadrul Ministerului Sănătății, Comisia Națională de Evaluare a Maternităților nu mai există și, ca atare, nu exista, instituțional, structura care să ateste trecerea la grad superior.

Carmen Holban a luat legătura cu ministrul Sănătății și, în urma dialogului, săptămâna trecută Comisia a fost înființată, urmând ca în cel mai scurt timp să ia în evaluare propunerea.

Deputatul social-democrat susține cauza Maternității Târgoviște, spunând că îndeplinește condițiile pentru trecerea la un grad superior: spațiu reabilitat, aparatură necesară, personal specializat – toate oferind tratarea nou-născuților conform ghidurilor naționale și oferind un act medical de calitate, fapt dovedit de indicatorii de performanță ai secției.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.