Carmen Holban, deputat PSD: De la Guvernul Boc la IOC (Iohannis, Orban, Cîțu) / valoarea mulțimii vide

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, critică vehement actuala guvernare pentru deciziile haotice și fără nicio aplicabilitate în susținerea economiei românești, a angajatorilor și angajaților. O sarabandă de prostii și păcăleli din partea Guvernului „Orbannis”:

După guvernarea zero a lui Dacian Cioloș, suntem în plină nouă guvernare zero, de data aceasta a lui Ludovic Orban. Guvernul liberal a reușit o performanță rară în istoria politicii românești post-decembriste: să aducă România și românii în pragul falimentului.

Cu toții am așteptat, pe 1 iunie, marea lansare a programului de relansare economică a lui Cîțu, descoperitorul găurii bugetare care nu era. La finele lunii mai, toată presa a preluat declarația acestuia referitor la faptul că programul este gata și va fi prezentat în prima zi a lunii iunie. Dar 1 iunie a fost ca 1 aprilie, păcăleală. Sau poate a fost zi liberă la bugetari și atunci s-a pierdut șansa relansării economice. Nu e de râs, ci mai mult de plâns. O astfel de situația s-a mai întâlnit acum 10 ani, când Guvernul Boc de la acea vreme, a sărăcit țara, a tăiat salariile, pensiile, a închis spitale și școli. Acum avem Guvernul IOC, Iohannis, Orban, Cîțu, de la care auzim doar vorbe, în timp ce peste un milion și jumătate de români a rămas fără loc de muncă.

Sute de angajați din Titu au fost deja disponibilizați. Urmează disponibilizări colective în mai multe societăți din județ. (…) Acest lucru a început cu adevărat, nu ca programul lui Orban și Cîțu. În timp ce dâmbovițenii sunt trimiși acasă, Ministerul Finanțelor împrumută sume colosale. Peste 80 de miliarde de euro, din care doar 3 au ajuns în economie. Restul îi găsiți în contracte cu firme de casă ale PNL. 

În criza COVID-19, guvernele lumii au trimis bani direct populației: cec-uri prin poștă, alocații suplimentare pentru copii, venit minim garantat pentru cei mai săraci. România lui Orbannis n-a făcut mai nimic. În lipsa oricăror măsuri de relansare economică, dublarea alocațiilor pentru copii și majorarea pensiilor pot ajuta milioane de români să treacă de criză. Prin consum, mare parte din acești bani s-ar întoarce în economie, salvând sute de mii de locuri de muncă. Sume majore ar ajunge înapoi în buget, sub formă de impozite și taxe. Vă spuneam la instalarea guvernului că ne așteaptă vremuri de austeritate. Acesta este doar începutul. Nu ne putem aștepta la nici un lucru bun de la un guvern al cărui șef spune că alocațiile și pensiile sunt pomeni. În consecință, pentru Orban și ai lui, toți copiii și bunicii lor sunt niște pomanagii. (…) Activitatea acestui guvern are valoarea mulțimii vide.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. chiar așa, „De la Guvernul Boc la IOC (Iohannis, Orban, Cîțu)” am trecut prin „valoarea mulțimii vide” a nenorocitelor guvernări pesediste
    iar de la un bunic pensionar de drept comun află că alocațiile și pensiile NU sunt pomeni, ci mită ordinară de închis gura pentru ca Famiglia voastră să-și poată băga mîna pînă dincolo de cot și să prospere 🙁
    și nu uita că „Poți să prostești unii oameni tot timpul și toți oamenii un timp, dar nu poți să prostești toți oamenii tot timpul.” – Abraham Lincoln

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.