CJ Dâmbovița – ANCOM, întâlnire pentru remedierea problemelor de semnal al telefoniei mobile în județ

Urmare a numeroasele situații înregistrate în unele zone ale județului Dâmbovița cu privire la slaba  calitate sau chiar lipsa semnalului de telefonie mobilă, administratorul public al județului, Ionuț Săvoiu, a purtat, marți, 15 ianuarie a.c., discuții cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) în vederea găsirii de soluții pentru problematicile înregistrate, de-a lungul timpului, în județul Dâmbovița, în acest sens.

Principala zonă afectată de nefuncționarea, în condiții optime, a serviciilor de telefonie mobilă, este zona montană a județului, fiind vizate toate drumurile județene de acces în zona Padina-Peștera și care tranzitează Parcul Natural Bucegi. De asemenea, au fost identificate deficiențe și pe DN 71, atât între Pietroșița, Fieni și Pucioasa, cât și în localitățile Ilfoveni și Crângași, în condițiile în care, pe acest drum județean, circulă, în medie, 12.000 mii de vehicule zilnic. O situație similară există și pe DJ 702A, în localitățile Ludești, Hulubești și, parțial, în Valea Mare, zone în care locuiesc aproximativ 10.000 mii de locuitori.

Asemenea problematici sunt cu mult mai grave în perioada de iarnă, atunci când probabilitatea producerii de fenomene meteo extreme este mai mare, fapt ce afectează realizarea comunicării telefonice în zonele anterior amintite.

Numeroase semnale primite din partea turiștilor, locuitorilor, dar și a operatorilor economici din localitățile în cauză au determinat inițierea și transmiterea a numeroase adrese din partea Consiliului Județean Dâmbovița către ANCOM, pe toată durata anului trecut, pentru soluționarea acestei chestiuni.

Rezultatul întâlnirii purtate de către administratorul public Ionuț Săvoiu cu reprezentanții ANCOM rezidă în faptul că părțile au convenit ca cei din urmă să realizeze noi determinări radiometrice și să propună, ulterior, soluții tehnice de remediere a problemelor înregistrate la nivelul semnalului de telefonie mobilă. Soluțiile care urmează a fi propuse vor fi discutate atât cu furnizorii de servicii de acest fel, cât și cu autoritățile județene.

Consiliul Județean Dâmbovița a solicitat reprezentanților ANCOM urgentarea demersurilor convenite astfel încât semnalul de telefonie mobilă să funcționeze, la standarde optime, pe toată raza județului Dâmbovița, îndeosebi în zonele afectate de slaba calitate sau chiar de lipsa acestuia.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.