CJ Dâmbovița, proiect în munte: Pod nou peste pârâul Răteiu, pe DJ 714 A!

moroeni (2)

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a făcut astăzi o vizită de lucru pe mai multe șantiere ale județului, acolo unde administrațiile județeană și locale au proiecte în derulare.

Prima oprire a fost în zona montană a județului, acolo unde, pe DJ 714 A Moroeni – Pucheni – Valea Brăteiului (km 7 + 600), se află în construcție un pod nou, care să-l înlocuiască pe cel afectat grav de alunecările de teren. Vorbim de o investiție foarte amplă (consolidare albie, pod nou, consolidare și refacere rampe), în valoarea totală de 3.790.149 lei, din care CJD participă cu 2.164.649 lei, iar Carpatcement Holding cu 1.625.500 lei.

Lucrările au început în mai 2015 și au o durată de execuție de 24 de luni, termen pe care constructorul – SC EUROCOGEN – spune că îl va respecta.

Adrian Țuțuianu: Va rezulta un pod cu o lungime de 48 m, deci o lucrare spectaculoasă. În lungime am inclus și capetele de intrare și de ieșire, rampele. Am să cer constructorului să urgenteze lucrările, pebtru că cei de la Carpatcement ne-au precizat că ne pot asigura resurse financiare suplimentare în cursul acestui an, față de ceea ce am stabilit la începutul anului. În zilele următoare o să dau ca temă la Direcția Tehnică să scoatem la licitație un proiect de modernizare a drumului județean de la Gâlma până la exploatarea de carieră a Carpatcement. Sunt 11 km, la care vom adăuga 3 km – drumul care leagă taberele Consiliului Județean și o refacere a podului de la Căprioara, care, ați observat, nu are nici el o stare foarte bună.

Onoare muncii!

moroeni (1) moroeni (3) moroeni (4) moroeni (5) moroeni (6) moroeni (7)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.