CJD: Contracte de finanțare pentru două proiecte europene POSDRU destinate persoanelor din mediul rural

posdruPreședintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, a anunțat ieri  că vor fi semnate contracte de finanțare pentru alte două proiecte europene, ambele derulate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013.

PROIECT NR. 1:  „Meșterul turistic – Integrarea abilităților meșteșugărești în turismul local – alternativă viabilă de revitalizare a spațiului rural”. Proiectul are la bază un parteneriat din care face parte și Consiliul Județean Dâmbovița.

  • Durata de implementare: 18 luni
  • Buget alocat: 648524 lei
  • Cofinanțare CJD: 12.970 lei
  • Județele de implementare: Dâmbovița, Argeș, Brașov, Neamț, Suceava, Iași, Prahova, Sibiu, Covasna, Constanța, Tulcea, Vrancea

Adrian Țuțuianu:

Obiectivul general al proiectului este facilitarea ocupării a 1876 șomeri, persoane fără un loc de muncă din mediul rural, cu abilități în domeniul meșteșugăresc, prin integrarea lor în activitatea turistică locală/regională. Oferă posibilități de obținere de venituri și un trai decent.

PROIECT NR. 2: „Inițiative antreprenoriale pentru dezvoltarea mediului rural”. Și aici vorbimd e un parteneriat format din: Consiliul Județean Dâmbovița, AJOFM Dâmbovița, AJOFM Prahova și provincia di Perugia (Italia).

  • Durata de implementare: 18 luni
  • Buget alocat: 521.839 lei
  • Cofinanțare CJD: 10.436 lei

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea inițiativei și competențelor a 486 de persoane din mediul rural din Regiunea Sud-Muntenia în vederea creșterii oportunităților de ocupare. Printre responsabilitățile ce revin Consiliului Județean se numără și înființarea unei rețele care să promoveze astfel de oportunități. Vor fi invitate 50 de primării și selectate 10 care doresc să participe în cadrul acestei rețele. În comunele respective vor fi organizate conferințe de lansare, seminarii, etc.

Ambele proiecte POSDRU vor primi semnătura pe contractele de finanțate în data de 31 martie.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.