Claudia Gilia: Burse mai mari pentru toate categoriile de studenți la doctorat! (detalii)

Deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre decizia Ministerului Educației de a crește bursele pentru toate categoriile de studenți la doctorat:

Salut public inițiativa Ministerului Educației Naționale, care, prin Ordinul nr. 3329/2018, studenții la doctorat din învățământul de stat vor primi burse mai mari începând cu noul an universitar.

Bursele ii vizează pe studenții doctoranzi înmatriculați la studii universitare de doctorat finanțate de la bugetul de stat cu bursă, la forma de învățământ cu frecvență la instituțiile de învățământ superior de stat.

În acest moment, absolvenții de masterate se pregătesc pentru admiterea la doctorat și este foarte important să afle că bursele oferite de către stat vor fi mai mari decât în anii precedenți. Astfel:

  • studenții din anii I și II vor beneficia de o bursă în valoare de 1.550 lei/lună;
  • studenții din anul III – 1800 de lei/lună;
  • studenții din anul IV pentru domeniile medicină, medicină dentară, farmacie și medicină veterinară – 1.800 de lei.

Bursa se va acorda pe o perioadă de 12 luni.

România are nevoie de tineri bine pregătiți care să facă performanță și cercetare de calitate pe diverse domenii academice. Indiferent dacă vorbim de viitorii profesori, medici, ingineri sau arhitecți – performanța se face prin muncă, iar eforturile acestora trebuie sprijinite în țară.

Această acțiune este una care poate încuraja tinerii bine pregătiți să se gândească la o carieră academică în România, să rămână în țară pentru a-și continua studiile și apoi să facă performanță la locul de muncă. Lipsurile materiale nu ar trebui să-i împiedice pe tinerii aflați la început de drum să-și urmeze un vis, iar o bursă mai consistentă le va putea da încrederea necesară și îi va motiva să rămână în România.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.