Conferința de lansare a celui mai mare proiect de infrastructură din istoria județului Dâmbovița (prezentare)

proiect drum judetean por (1)

S-a întâmplat astăzi, la sediul Consiliului Județean, conferința de lansare a unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din istoria județului Dâmbovița: „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711 și DJ101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”. Momentul constituie un punct obligatoriu în etapele de desfășurare a investiției.

În deschidere a vorbit președintele CJD, Alexandru Oprea, după care a avut loc prezentarea propriu-zisă a investiției (cu tot cu traseul pe care îl va urma) de către directorul Direcției Programe Europene din CJD, Florin Gilia.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a felicitat autoritățile județene pentru că implementează un proiect de asemenea anvergură, amintind, în mulțumirile sale, de contribuția la dezvoltarea proiectului a celui care l-a inițiat, fostul președinte CJD, senatorul Adrian Țuțuianu.

Proiectul este finanțat prin POR 2014 – 2020 (Axa 6) și are o valoare totală de 211.822.388,29 lei, din care:

  • 179.511.725,29 lei – asistență financiară nerambursabilă din partea Fondului European de Dezvoltare Regională, reprezentând 85% din valoarea eligibilă a proiectului;
  • 27.454.734,46 lei – asistență financiară nerambursabilă din bugetul național, reprezentând 13% din valoarea eligibilă a proiectului;
  • 4.223.805,30 lei – contribuția proprie a Consiliului Județean, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului
  • 632.123,24 lei, reprezentând valoarea neeligibilă a proiectului.

La începutul lunii august a fost semnat contractul de finanțare.

Durata de implementare este de 45 de luni din momentul semnării contractului de finanțare (perioada efectivă de execuție este de 36 de luni).

Investiția presupune modernizarea a 4 drumuri județene (pe o lungime 62,069 km), de-a lungul cărora vor fi realizați mai mulți indicatori pentru fluidizarea și siguranța circulației: conectivitatea la două coridoare TEN-T, 37 stații pentru pasageri/transport public8 alveole pentru mijloacele de transport public, piste pentru bicicliști (cu două sensuri) – cu o lungime de 3,94 km, 69,93 km trotuare și alei pietonale.

De asemenea, vor fi reabilitate 4 poduri de pe traseu:

  • Pod pe DJ 720B, la Nisipurile, în comuna Ulmi;
  • Pod pe DJ 720, în comuna Gura Ocniței;
  • Pod pe DJ 711, peste pârâul Racovița, în comuna Băleni;
  • Pod pe DJ 711, peste Canal, în comuna Cojasca.

Odată cu finalizarea proiectului, se estimează o creștere cu 23% a vitezei medii de deplasare pe drumurile județene în cauză, drumuri care vor asigura accesul comunităților rurale către Municipiul Târgoviște și coridoarele TNT-T.

La conferință au fost prezenți președintele CJD – Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole, primarii municiipiilor partenere în proiect – Cristian Stan (Târgoviște) și Constantin Dinu (Moreni), reprezentantul ADR Sud Muntenia de la Dâmbovița – Diana Poșchină, primarii celorlalte localități care vor fi pe traseul proiectului, subprefectul județului – Florina Mureșan, membri ai unității de implementare.

Onoare muncii!

proiect drum judetean por (2) proiect drum judetean por (3) proiect drum judetean por (4)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.