Consiliul Local Târgoviște – majoritate „în funcție de proiecte – unii și în funcție de interese – alții”. Analiză pe text

jean popescu

Modificările din structura executivă a Primăriei Târgoviște, anume alegerea lui Cristian Stan (PSD) ca viceprimar și preluarea de către Ciprian Prisăcaru (PDL) a atribuțiilor de primar, au evidențiat constituirea unei majorități PDL – PSD în Consiliul Local Municipal. Surpriză nu se poate chema câtă vreme cea mai mare parte a vieții acestui Consiliu ales în 2012 s-a învârtit în jurul aceluiași parteneriat. Singurii lăsați în ofsaid au fost liberalii lui Volintiru, în condițiile în care negocierea unei fuziuni PDL – PNL presupunea, măcar la nivel de teorie, să afișezi o atitudine comună în exprimările publice. Cum ziceam, însă, înțelegerile din CLM Târgoviște n-au ținut niciodată prea tare la aparențe, nici atunci când exista USL, nici acum când vorbesc unii de fuziunea dreptei.

Evidența e recunoscută și asumată transparent la nivelul PDL Dâmbovița, de către prim-vicepreședintele Jean Popescu: Niciodată n-a existat o majoritate stabilă la Consiliul Local Târgoviște. Majoritățile s-au făcut în funcție de proiecte – unii și în funcție de interese – alții. Aceasta este și explicația că nu există o majoritate sigură în Consiliul Local Târgoviște. 

Mai departe, Jean Popescu bagă și ceva înțepături în direcția liberalilor, chit că nu-i pronunță pe nume: Dorința noastră este ca dreapta să fie dreaptă, dar până acolo mai este mult în Dâmbovița. Până la urmă, cine nu-și controlează consilierii și nu știu mai ce nu este Partidul Democrat Liberal.

ciprian prisacaru

În acord cu cele de mai sus, vicepreședintele PDL Dâmbovița și primarul-interimar al municipiului Târgoviște, Ciprian Prisăcaru (cum ar veni, unul din principalii beneficiari ai majorității PDL – PSD), zice așa: Am văzut în ultima vreme că au fost și colegi de la anumite formațiuni politice care au fost foarte revoltați, chiar au ieșit și în mass-media, că au fost alianțe, că au fost discuții… Este firesc ca, înaintea oricărui proces de votare, fie el și în Consiliul Local Municipal, să existe discuții, să existe calcule, pentru că le facem. Voluntar, involuntar, aceste calcule există. Iar dacă unii dintre colegii mei au avut rolul pendulului de la ceasul de perete, nu este vina noastră. Normal este să ai o poziție clară atunci când decizia ta urmează să fie una importantă pentru municipiu. (…) Niciodată n-a existat o majoritate lejeră sau o majoritate sigură. Fiecare a votat cum a văzut punctual hotărârile respective. De aceea vă spun că tot timpul pot apărea surprize acolo.

——————————————————————————————

Trei comentarii inofensive:

1. Când Jean Popescu zice că, în Consiliul Local Municipal, unii fac majorități în funcție de proiecte, iar alții în funcție de interese, noi înțelegem că interesul PDL a fost să aibă primar-interimar la Târgoviște.

2. Când vorbește, oarecum mustrător, de partidele care nu-și controlează consilierii, același Jean Popescu uită de la ce masă vorbește. Pentru că de la aceeași masă, președintele PDL Târgoviște, Iancu Caracota, a oferit un episod memorabil despre „disciplina” alor săi după alegerea lui Eugen Pătrașcu (PSD) în funcția de viceprimar. Caracota a ridicat din umeri, declarând că nici măcar nu l-au anunțat consilierii municipali despre proiectul de hotărâre.

3. Când vorbesc de succesele dreptei, democrat-liberalii se raportează, de fapt, doar la realizările lor, ignorându-i pe ceilalți pretențioși, liberalii. Fuziune plăcută!

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. enache lucian says:

    Consilierii „vorbaretii ” ai PDL – ului s-au realizat – Ciprian Prisacaru este Primar interimar iar Gabriel Cioaca este City Manager si culmea purtator de cuvant al PNL -ului! Deci PNL -ul este un vehicul de succes. Consilierii PNL -ului isi pot permite sa fie „pretentiosi” pentru ca sunt doar trei si pe deasupra nu sunt de vanzare. Atunci cand interesele materiale ale unora sau ale altora solicita o majoritate calificata (14 consilieri) alianta FSN-ista renaste ca pasarea Phoenix din propria cenusa. Pana cand justitia nu va epura cele doua partide de hoti,haiduci, baieti destepti, nu vom putea vorbi de etica in politica romaneasca / damboviteana. Dar probabil ca asta este o fata morgana la care viseaza unii ca „prostii satului „.

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.