Contract semnat pentru studiul de fezabilitate al centurii Pucioasa-Fieni (traseu)

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat, astăzi, semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al uneia dintre investițiile esențiale din capitolul Infrastructură – centura ocolitoare Pucioasa – Fieni. Potrivit unui protocol cu Ministerul Transporturilor, lucrările propriu-zise vor fi în sarcina Consiliului Județean, iar banii vor veni de la Ministerul Transporturilor.

Detalii despre traseu și ce va presupune acest drum, de la Corneliu Ștefan:

În urma studiului de prefezabilitate realizat anul trecut, totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” se ridică la aproximativ 790.000.000 de lei.
.
Soluția este un traseu care se desprinde din DN71, în apropierea haltei Scârlenţa din Brănești. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape întreaga lungime de 15,13 km, cu excepția porțiunii dintre KM7 și KM11, care ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni.
.
La capetele traseului, sunt prevăzute noduri rutiere cu 4 bretele, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare, însă avem și două noduri intermediare: unul care va permite legătura cu DC136A, în Pucioasa, și un altul care face legătura cu DN71, la intrarea în Fieni.
.
Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din:
📍 bandă mediană cu o lățime de 3,00 m (2×1,50 m);
📍 parte carosabilă, lățime 7,00 m (2 benzi pe sens de 3,50 m fiecare);
📍 benzi de încadrare 1,50 m (2×0,75.);
📍 acostamente 3,00 m (2×1,50m);
📍 fâșie de parapete metalic de protecție 2,00 m (2×1,00 m).
.
Drumul de ocolire are prevăzute și 17 lucrări de artă:
📍 9 pasaje;
📍 7 poduri.
Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.