Copiii din Corbii Mari – comisari de mediu pentru o zi / 300 de puieți de salcâm plantați

Elevii școlilor din comuna Corbii Mari au fost, ieri, parteneri ai autorităților într-o acțiune de plantare a 300 de puieți de salcâm, în cadrul Programului „Săptămâna Verde”. Micii comisari de mediu vor avea datoria să îngrijească puieții până la maturitate, atunci când tinerii arbori vor deveni sursă de oxigen pentru comunitate.

Copiii au fost sprijiniți de profesori, învățători și educatori, precum și de comisarul general al Gărzii de Mediu – Aurelian Păduraru, comisarul general adjunct – Florin Bănică, primarul Ionuț Bănică și alții.

Aurelian Păduraru:

Mă bucur că, astăzi, comisari de mediu mai mici și mai mari ne-am mobilizat pentru această activitate de plantare. Suntem, astăzi, împreună, pentru a pentru a sădi viitorii arbori care vor constitui o sursă de oxigen pentru comunitate. Și, în același timp, suntem împreună, pentru a preda ștafeta viitorilor comisari de mediu. Pentru că odată ce acești puieți, pe care i-am plantat astăzi, vor prinde rădăcini, ei au nevoie să fie îngrijiți până la maturitate. Ceea ce ar trebuie să înțelegem de aici este că prin fiecare puiet plantat, creștem în noi responsabilitatea față de natură. Astfel, prin efortul pe care îl depunem astăzi, facem o investiție pentru viitorul nostru și pentru viitorul comunității.

Florin Bănică:

Am promis acțiuni concrete pentru protejarea mediului înconjurător și iată că, în «Săptămâna verde» ne ținem de cuvânt prin plantarea de puieți de salcâm în localitatea Corbii Mari. Mă bucur că îi avem alături de noi pe cei mai tineri cetățeni ai comunei, care, astăzi, sunt și cei mai tineri comisari de mediu. Sprijinul pe care îl avem din partea lor în munca noastră pentru protejarea mediului îmi întărește convingerea că viitorul e de partea celor care se implică acum, cu toată energia, pentru ca generațiile viitoare să crească într-un mediu sănătos. Viitorii cetățeni din Corbii Mari vor avea, peste ani, dovada că am trecut pe aici, cu grijă pentru mediul în care vor trăi copiii noștri.

Ionuț Bănică:

Am spus mereu că localitatea noastră este și casa noastră. Aici trăim, aici ne creștem copiii, aici punem temeliile unui viitor cât mai primitor. Acțiunea de astăzi este parte a acestui gând. Pentru că totul pleacă de la educația pe care o oferim copiilor noștri și felului în care ei vor avea deprinderi sănătoase față de mediul înconjurător. Cei mai tineri comisari de mediu ai comunei au învățat o lecție astăzi, dar au și predat una, prin exemplul lor. Puieții plantați acum vor fi copaci mari peste ani și-i vor însoți pe acești copii în creșterea lor, oferindu-le oxigen. Sunt mândru de ei și îi felicit din suflet. După cum le mulțumesc și comisarului general, Aurelian Păduraru, și comisarului general adjunct, Florin Bănică, precum și tuturor celor implicați, că ne-au dat o mână de ajutor.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.