Corbii Mari: Primarul Ionuț Bănică a prezentat lista de investiții pentru acest an / buget aprobat fără votul PNL

Pentru al doilea an consecutiv, comuna Corbii Mari bifează o performanță de invidiat: cel mai mare buget alocat dezvoltării, 60% din totalul de 15.880.000 lei.

Primarul Ionuț Bănică a vorbit astăzi despre lista de investiții pentru acest an, propusă și aprobată doar prin votul consilierilor PSD:

Extindere sistem de supraveghere video. Anul trecut am demarat investiția și am constatat că cetățenii au fost foarte mulțumiți; au solicitat camere video pe anumite zone care n-au putut fi acoperite în prima parte de proiect.

Școala cu clasele 0 – VIII Corbii Mari

Școala cu clasele 0 – VIII Ungureni + sală de sport

Grădinița cu 3 grupe Corbii Mari (finalizare – va fi inaugurată în această primăvară)

Grădinița Grozăvești 2 și Grădinița Ungureni cu 4 grupe. Se lucrează în acest moment, sper ca în acest an să ajungem cu ele „la roșu”, să le avem acoperite sau, dacă avem parte de un constrctor bun, să înaintăm și mai mult.

Achiziționarea unui microbuz școlar de 31 de locuri. Avem 2 microbuze în comună; unul este foarte vechi.

Dispensarul din Corbii Mari. Suntem avansați cu lucrările, ne-am asigurat partea noastră de co-finanțare; cred că în vară îl vom inaugura, am avut parte de un constructor care și-a făcut bine datoria.

Sală de sport și cămin cultural. Suntem prinși cu ambele obiective pe lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții, fapt pentru care sunt încrezător că vom demara măcar procedurile de achiziții.

Alimentare cu apă în comună. Știți problema cu acest proiect. Este finanțat prin PNDL 1, cu pagubă de 19 miliarde lei vechi lăsată de fostul primar PDL/PNL. Suntem în instanță și la DNA cu acest obiectiv. Am luat decizia să facem o reproiectare, am mers către Ministerul Dezvoltării cu această variantă și ne-au răspuns afirmativ, doar că nu ne dau niciun ban în plus. În acest moment, lucrarea se licitează, termenul este de 6 martie pentru depunerea ofertelor.

Alimentare cu gaze. Este un proiect foarte important pentru comună; avem studiul de fezabilitate gata, avem avizele 0 mai trebuie doar cel de la Apele Române, ca apoi să demarăm procedura legală pentru lucrări.

Centrală fotovoltaică. Vrem să acoperim iluminatul public din comună, ca să reducem cheltuielile din fiecare lună.

Infrastructură apă uzată – canalizare în comună (prin AFIR). Se lucrează într-un ritm alert și sigur, anul acesta, vom finaliza. Am pus toată partea noastră de co-finanțare, ca să putem să închidem acest obiectiv.

Modernizare drumuri comunale (prin AFIR). Se lucrează, suntem la stadiul de rigole stradale, mai avem foarte puțin.

Modernizare drumuri de interes local (prin PNDL – 9 km). Lucrăm la rigole stradale și accesul în gospodării.

Rigole betonate și podețe (etapa a II-a)

Asfaltare străzi (asociere cu CJD). Am finalizat licitația, ni s-a predat proiectul tehnic. Urmează emiterea autorizației de construcție și, în această primăvară, vom demara și acest obiectiv.

Primarul are, totuși, o nemulțumire legată de atitudinea consilierilor PNL, care, pentru al doilea an consecutiv, refuză să voteze bugetul fără nicio explicație: Din păcate, nici în acest an consilierii PNL nu au votat bugetul, fără a face mențiuni, fără a veni cu propuneri, deși am avut discuții în 2 ședințe consecutive. Indiferent de ce am face, indiferent de câte obiective am avea, indiferent de dezvoltarea comunei, dumnealor votează împotrivă.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.