Dâmbovița: Încă o veste bună pentru Spitalul Județean – proiect de peste 10 milioane lei, admis la finanțare cu un punctaj de 94,5 puncte/100 (detalii)

claudia gilia

Deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că unul din proiectele esențiale ale Spitalului Județean Dâmbovița, destinat formării personalului de specialitate, îmbunătățirii nivelului de competențe al specialiștilor din sectorul medical a obținut un punctaj excelent în etapa de evaluare tehnico-financiară – 94,5 puncte din 100 posibile și va intra la finanțare.

Proiectul se numește Sănătatea pe primul plan – pregătirea profesioniştilor din sistemul medical in judeţul Dâmboviţa, este derulat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), cu o valoare de 10.858.809 lei și a obținut finanțarea într-o competiție foarte strânsă (locul 16 din 80 de proiecte depuse).

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea speranței de viață și combaterea bolilor asociate cu îmbătrânirea și mortalitatea infantilă prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sectorul medical cu strategii integrate și competențe multidisciplinare.

Proiectul are 4 obiective specifice:

  1. Creșterea nivelului de cunoștințe și competențe ale personalului specializat din spitale cu un număr de 600 de membri ai grupului țintă
  2. Actualizarea programelor existente si a ghidurilor de practica (minim 6 ghiduri)
  3. Dezvoltarea de competentelor noi prin schimburi de bune practici (acorduri de colaborare cu spitale, universități si alte entități din domeniul medical din Romania si din Uniunea Europeana) pentru minim 90 de membri ai grupului țintă
  4. Dezvoltarea de strategii integrate prin inovare sociala si inovație tehnologica (minim 600 de beneficiari, membri ai grupului ținta)

Claudia Gilia, până de curând vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, spune că proiectul a fost lucrat de Spitalul Județean cu suportul specialiștilor Direcției Fonduri Europene din CJD. De ce este el foarte important, dincolo de latura pregătirii profesionale a resursei umane din sistemul de sănătate? Pentru că ajută la creșterea șanselor de accesare a unei alte investiții majore în infrastructura Spitalului, respectiv reabilitarea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, proiect depus pe Programul Operațional Regional.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.