Dâmbovița: Întâlnire PSD – Partida Romilor! Participanți și subiecte abordate

psd - partida romilor (2)

Statornice angajamentelor asumate și determinate în promovarea de proiecte comune, Organizațiile Județene ale Partidului Social Democrat și Partida Romilor au avut o întâlnire de lucru, duminică, 26.04.2015. Acțiunea a fost găzduită la sediul PSD Dâmbovița, beneficiind de participarea liderilor celor două formațiuni – din partea PSD: Adrian Țuțuianu – președinte PSD și CJ Dâmbovița, Cristian Stan – președinte PSD Târgoviște și primar interimar al municipiului și Alexandru Oprea – vicepreședinte PSD Dâmbovița și administrator public al județului, iar din partea Partidei Romilor: Vasile Moise – președinte Partida Romilor Dâmbovița și consilier județean și Tudorică Răducanu – președinte Partida Romilor Târgoviște și consilier municipal.

În termenii unei discuții foarte aplicate pe subiecte concrete, întâlnirea a abordat, ca teme de interes comun, ce urmează a fi consolidate sau promovate în perioada imediat următoare:

  • Colaborarea din cadrul Consiliului Județean și Consiliilor Locale din județ, pe proiecte de dezvoltare a comunităților respective;
  • Rezolvarea mai multor probleme apăsătoare din comunitățile de romi, cu accent pe investițiile în infrastructura stradală, utilități (ex: municipiul Târgoviște – proiecte pentru cartierele Prepeleac, Romlux);
  • Întărirea programelor de asistență socială și continuarea investițiilor din domeniul educațional în comunitățile rome cu populație școlară numeroasă (ex: Cojasca, Niculești, I.L. Caragiale, Moroeni, Potlogi).
  • Sprijinirea și dezvoltarea activităților ce-și propun promovarea identității social-culturale a populației rome;
  • Demersuri și soluții pentru reglementarea situației terenurilor aferente unor construcții ridicate înainte de anul 1990 și după;
  • Identificarea, pregătirea și derularea unor proiecte cu finanțare europeană destinate comunităților de romi (ex: proiecte pe zona de incluziune socială).
  • Discuția a fost una extrem de agreabilă și benefică în perspectiva dezvoltării mai multor acțiuni cu caracter comun, precum și pentru consolidarea angajamentului reciproc de sprijin pentru proiectele județului.

În perioada următoare, PSD Dâmbovița va adresa invitații pentru asemenea întâlniri și celorlalți parteneri de guvernare, respectiv PC, UNPR și PLR, reafirmând dorința unei colaborări pozitive și constructive la nivelul județului.

                                                                    Biroul de presă al PSD Dâmboviţa

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Asa crede PSD-ul ca astea sunt mai usor de prostit? Poate, dar nu fiti prea siguri! Mint mai ceva ca Ponta. Semnalizeaz
    a stanga si fac dreapta!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.