Dâmbovița: Măsurile dispuse de Prefect după videoconferința cu vicepremierul Gabriel Oprea

prefectura

Urmare a videoconferinței de astăzi, cu viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, Prefectul Județului Dâmbovița, Ioan Marinescu a solicitat membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița luarea unor măsuri pregătitoare atât în plan organizatoric, cât și al intervenției pentru evitarea producerii unor evenimente deosebite.

Având în vedere atenționarea meteorologică- Cod Portocaliu din zona montană a județului Dâmbovița, s-a dispus activarea Grupei Operative la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița, începând de astăzi, 28.12.2014, ora 20.00, până la încetarea avertizării Cod Portocaliu.

În vederea mobilizării pentru deszăpezire, Prefectul județului a solicitat instituțiilor care au atribuții în administrarea drumurilor să fie pregătiți, să se intervină eficient cu toate utilajele pe care le au la dispoziție, astfel  încât să nu se creeze blocaje în trafic. De asemenea Prefectul Județului ține permanent legătura cu administratorii de drumuri.

S-a dispus în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița luarea următoarelor măsuri:

  • în vederea evitării de evenimente neplăcute în zona montană, Prefectul a solicitat Inspectorului Șef al Poliției Dâmbovița, crearea unui filtru în zona Glod din localitatea Moroeni, pentru a verifica dacă toți conducătorii auto s-au echipat corespunzător. În cazul în care aceștia, dar mai ales mijloacele de transport, nu corespund condițiilor meteorologice, se va interzice accesul în zonă până la normalizarea situației.
  • Prefectul a solicitat Directorului Secției de Drumuri Naționale Târgoviște monitorizarea cu atenție a tuturor drumurilor naționale și în special DN 71 și DN 72.
  • S-a solicitat Serviciului de Ambulanță Dâmbovița și Direcției de Sănătate Dâmbovița, monitorizarea cu atenție a gravidelor și dializaților și evitarea transportului acestora după ora 17.00.
  • Primarii au fost atenționați să rămână în dispozitiv pentru a informa în cazul producerii unor evenimente și mai ales de a pune la dispoziție spații persoanelor care au nevoie de adăpost pentru această perioadă.
  • În vederea atenționării proprietarilor pensiunilor și spațiilor de cazare turistică din zona montană, Prefectul a solicitat ca accesul din și spre munte să se facă astăzi până la ora 17.00 iar după această oră accesul să se facă sub stricta supraveghere sau în grupuri monitorizate de Jandarmeria Montană. În situația eventualei atenționări COD ROȘU, accesul în aceste zone va fi interzis temporar.

Solicităm pe acestă cale reprezentanților mass-media să ne sprijine în vederea informării cetățenilor asupra atenționărilor meteorologice în vigoare și de asemenea transmiterii unui mesaj de avertizare către conducătorii auto care se deplasează în zona montană a județului Dâmbovița în această perioadă.

Până la această oră nu am înregistrat persoane izolate din cauza zăpezilor sau persoane dispărute și nici nu am fost în situația de a închide drumuri naționale sau drumuri județene.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.