Dâmbovița: Ministrul Eugen Teodorovici, întâlnire cu primarii din județ și 2 vești pe care le așteptau!

eugen teodorovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în Dâmbovița, răspunzând invitației senatorului Adrian Țuțuianu. A participat la o serie de întâlniri, calibrate fiecare pe probleme specifice.

După o primă discuție la sediul Direcției Finanțelor Publice, ministrul a venit la sediul Consiliului Județean, acolo unde a avut loc întâlnirea cu primarii din județ și reprezentanții instituțiilor deconcentrate. Ministrul le-a comunicat 2 informații pentru care administrațiile au insistat puternic:

Le-am spus că, în urma discuțiilor pe care le-am avut la nivelul Ministerului Dezvoltării, Ministerului de Finanțe, ieri s-a aprobat în Guvern o ordonanță de urgență cu 2 obiective majore. În primul rând, cu toții au cerut relansarea unui mecanism care a fost foarte util în 2015, împrumutul din Trezorerie. Ordonanța de ieri aduce din nou acest mecanism în prim plan.

Sumele împrumutate prin acest mecanism pot fi folosite pentru finanțare de investiții publice locale în domeniile:

  • sănătate;
  • educație;
  • apă-canalizare;
  • energie termică, electrică: iluminat public;
  • infrastructură de transport;
  • salubrizare;
  • cultură;
  • sport și tineret;
  • locuințe.

De asemenea, am creat cadrul legal pentru ca din excedentul fiecărei comunități locale să se poată suporta cheltuieli precum partea de funcționare, partea de arierate, hotărâri definitive ale instanțelor (cheltuieli cu sentințele civile), corecții financiare, chiar și plata unor împrumuturi contractate de către comunitățile locale pentru diverse investiții – nu era posibil până acum acest lucru. Deci, practic, s-a reglat ceea ce dânșii cereau încă de anul trecut.

Eugen Teodorovici a avut o a treia dezbatere a zilei cu reprezentanții agenților economici din județ, vizita de lucru fiind închisă cu o conferință de presă la sediul PSD Dâmbovița.

Pe parcusul întâlnirilor, au fost prezenți, alături de ministru, președintele CJD – Daniel Comănescu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan, parlamentarii Adrian Țuțuianu, Corneliu Ștefan, Claudia Gilia, Oana Vlăducă și Carmen Holban.

Onoare muncii!

 

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.