Deputat PRO ROMÂNIA, întrebare către conducerea MAI: situația posturilor de poliție din mediul rural / vulnerabilități

Deputatul PRO ROMÂNIA, Oana Vlăducă, a adresat astăzi o întrebare conducerii MAI (secretarilor de stat și secretarului general al ministerului, în lipsa ministrului de resort) cu privire la problemele de funcționare ale posturilor de poliție din mediul rural. Subiectul pornește de la recentele cazuri dramatice de la Caracal și Gura Șuții și are în vedere o stare de fapt pe care o resimt comunitățile din mediul rural: sistemul actual în care sunt organizate și funcționează posturile de poliție.

Domnilor secretari de stat, domnule secretar general MAI,

Contextul recent al dramelor de la Caracal sau Gura Șuții a provocat mai multe întrebări decât răspunsuri. Tragediile respective au fost expuse și trecute prin filtrul emoțional al unei țări întregi. Ca de obicei, în astfel de situații, s-au enunțat enorm de multe probleme și prea puține soluții.

În acest tablou deranjant, o vulnerabilitate a fost considerată situația sistemului în care funcționează astăzi posturile de poliție în mediul rural. Recent, fostul ministru interimar s-a exprimat în sensul reînființării posturilor de poliție în fiecare localitate rurală. Exprimarea este parțială, pentru că aceste posturi există și astăzi. Problema reală este a modului de funcționare și organizare, cu lucrători ai posturilor care lucrează până la ora 16.00, desprinși de comunitate, cu permanența asigurată de patrule mobile care trebuie să acopere mai multe localități și zeci de kilometri. Problema de fond este lipa cronică de personal și absența răspunsului instituțional la nevoile reale de încadrare.

Față de cele prezentate, vă rog, domnilor secretari, să analizați posibilitatea unor măsuri rapide care să corecteze situația actuală, una profund ineficientă în raport cu obiectivele de siguranță în comunitate.

Solicit răspuns scris.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.