Deputat PSD: Reforma PNL în Sănătate = tratamente mai scumpe, bani pentru zona privată!

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, membru în Comisia de sănătate a Camerei Deputaților, critică dur inițiativa ministrului Sănătății, Victor Costache, de privatizare a programelor naționale de sănătate. Social-democrata arată că demersul va afecta în mod direct pacienții cu venituri mici, cărora le va restricționat accesul la serviciile de sănătate:

Vă spuneam înainte de prezidențiale că PNL are intenția de a privatiza sănătatea. Nu au fost vorbe-n vânt, așa cum am fost acuzați.

Zilele acestea a apărut proiectul de ordonanță de urgență care permite accesul nelimitat al spitalelor private la decontări din banii publici ai programelor naționale de sănătate. PNL a promis o reformă în sănătate, dar ceea ce oferă românilor sunt tratamente mai scumpe și acces restricționat la sănătate, la pachet cu bani mai mult pentru zona privată.

În prezent, spitalele private pot oferi servicii pacienților din programe naționale, dar doar dacă spitalele publice și-au epuizat capacitatea de a acoperi ele aceste servicii medicale. Proiectul de OUG elimină prevederea legată de capacitatea epuizată a spitalelor publice. Altfel, spitale publice riscă să rămână fără bani la plata salariilor sau a materialelor sanitare dacă li se reduc veniturile prin migrația excesivă a fondurilor din programele naționale de la public la privat. În plus, pacienții care ar trebui să fie tratați în spitalele de stat, odată ajunși la privat trebuie să scoată bani din buzunar pentru servicii gratuite.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.