Deputat PSD și primarul Târgoviștei desființează îndemnul prefectului la mai multe amenzi și mai puține avertismente (declarații)

prefectul Aurelian Popa

Reprezentanții PSD Dâmbovița taxează dur declarațiile de ieri ale prefectului Aurelian Popa, potrivit cărora șefii ISU ar trebui să dea mai multe amenzi și mai puține avertismente instituțiilor publice sau agenților economici, precum și cele în care-și exprima nemulțumirea că primarii nu sunt prezenți la bilanțul ISU Dâmbovița (vezi aici).

Deputatul Corneliu Ștefan

Președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan:

„Am luat act cu profundă îngrijorare de declarația de ieri a prefectului județului Dâmbovița, la bilanțul ISU. Vreau s-o spun cu tărie: prefectul a ordonat reprezentanților ISU să termine cu avertismentele și să aplice direct sancțiuni, amenzi contravenționale.

Îi transmit dlui prefect că primarii au fost ieri, la ora 9.00, în sediul Consiliului Județean, pentru o consultare privind bugetul pe anul 2020, consultare stipulată în legea bugetului, lege aprobată de Guvernul PNL, guvern pe care dânsul îl reprezintă în județul Dâmbovița. Noi, cei din PSD Dâmbovița, nu vom fi niciodată de acord cu aplicarea unui asemenea mecanism coercitiv. Nu salvăm țara, nu salvăm economia cu aceste măsuri; dimpotrivă, îi aducem pe antreprenori, pe primari, pe mici întreprinzători în sapă de lemn”.

Primarul Cristian Stan

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan:

„Dle prefect, primarii nu sunt subordonații dvs. V-o spune un primar și, dacă-mi arătați un singur articol de lege din Codul Administrativ care mă obligă pe mine, ca primar, să fiu unde spuneți dumneavoastră să fiu, vă cred. Dacă nu, ați depășit limita legală și asta poartă un nume în legislația românească.

Mai departe, nu sunteți nici agent constatator ca să faceți dvs individualizarea sancțiunii contravenționale. Poate că știți s-o faceți, dar vă spun că nici șeful ISU nu se poate duce la agentul constatator ca să-i spună: „Ăluia îi dai amendă, ăluia îi dai avertisment”. Nu, agentul constatator, în funcție de ce găsește la fața locului, de circumstanțele cazului, aplică și dozează sancțiunile contravenționale. Înțeleg că toate instituțiile, toți agenții, toți cei care intră în sfera de control, trebuie să-și pună anul acesta bani deoparte în bugete ca să plătească amenzile, așa, ab initio. Lăsați ISU în pace, lăsați primarii în pace!

Ce m-aș fi așteptat eu să spuneți acolo și ce ar fi trebuit să spuneți: să se axeze pe prevenire, să dea îndrumări celui care vine să autorizeze.

Dacă ne mai căutați și întrebați de noi, vă dăm share location”.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. zic așa, parafrazînd: am luat act cu profundă îngrijorare de declarațiile iresponsabile de ieri ale celor doi pesediști de frunte (acești „Blattella Germanica” bipezi) – cum spun ei s-a ajuns la un „COLECTIV”
    deși Stan are circumstanțe atenuante că-i doar o „trompetă”…
    auzi obrăznicie la Ștefan: „primarii au fost ieri, la ora 9.00, în sediul Consiliului Județean…” – partidul dictează (precum închiderea și parolarea accesului în oraș?)!
    dar eroarea este a prefectului, care trebuia mai întîi să-l schimbe pe actualul șef al ISU cînd a văzut raportul amenzi/avertismente, iar noului șef să-i ordone îndemnul pentru a ieși pe dos, adică, de ex, 140 amenzi și numai 4 avertismente
    pesedeul rămîne o organizație periculoasă 🙁

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.