Deputatul Ionuț Săvoiu: În România lui Traian Băsescu, municipiul Târgoviște nu merita să fie pol de dezvoltare!

ionut savoiu

Deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, critică vehement politicile regimului Traian Băsescu în privința județului Dâmbovița și a municipiului Târgoviște. Social-democratul afirmă că întârzierea la dezvoltare a zonei a fost cauzată de lipsa de susținere a unor proiecte care ar fi desenat altfel economia locală:

Timp de 10 ani, Traian Băsescu și susținătorii lui nu s-au gândit la județul Dâmbovița. Și vă menționez câteva proiecte de anvergură, care trebuiau susținute încă de acum 10 ani și au fost blocate de Traian Băsescu și prietenii lui, care încearcă astăzi să devină președinți ai României. Nu avem 4 benzi la Târgoviște. Nu avem 4 benzi pe relația Ploiești – Găești, cu toate că indicatorii de trafic, încă din anii 2000, arată că avem volumul necesar pentru 4 benzi și Guvernul Adrian Năstase prevedea drumuri de 4 benzi pe aceste relații. În acest fel, municipiul Târgoviște a ieșit din zona de investiții directe care s-au petrecut în anii de avânt economic, 2006 – 2008, și am pierdut un tren.

Mai mult, Ionuț Săvoiu aduce argumentul polilor de dezvoltare ai României, categorie din care municipiul Târgoviște a fost exclus în anul 2008. Urmare a mai multor demersuri (chiar Săvoiu s-a adresat vicepremierului Liviu Dragnea pe acest subiect), lucrurile au fost îndreptate. Astfel, în Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, noua așezare a orașelor care primesc finanțare pentru dezvoltare urbană durabilă arată: 13 poli de creștere, 33 poli de dezvoltare – municipii reședință de județ (aici intră și Târgoviște) și 271 centre de dezvoltare zonală – orașe și alte municipii. Ionuț Săvoiu:

Politica de desființare a județelor și unificarea lor două câte două au adus municipiul Târgoviște într-un con de umbră. Și este ideea lui Traian Băsescu, care sperăm noi să nu fie dusă la îndeplinire de un președinte ridicol. Ei asta au dorit. Municipiul Târgoviște n-a făcut parte din polii de dezvoltare. România lui Traian Băsescu, ajutat de prietenii săi, Blaga, Videanu și alții, prevedea ca municipiul Târgoviște să fie arondat unui alt județ și nu merita să fie pol de dezvoltare.

Victor Ponta și Guvernul său au redefinit harta de dezvoltare a României și au menționat foarte clar în noul Program Operațional Regional că județul Dâmbovița și municipiul Târgoviște vor fi un pol de dezvoltare. Deci, i s-a ridicat rangul orașului în Strategia de dezvoltare a României și asta trebuie să minte toți dâmbovițenii: că Guvernul Ponta și Victor Ponta sprijină județul Dâmbovița și sper ca efectele să se vadă cât mai repede după ce va ajunge președinte.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Pol de dezvoltare, sosele cu patru benzi, etc….Dar toate IN VIITOR…..Prezentul spune altceva…..Domnule!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.