Deputatul Oana Vlăducă, demers la ministrul Agriculturii pentru înființarea unei unități anti-grindină în Dâmbovița, cu 9 puncte de lansare!

Domnule ministru

În conformitate cu Programul de guvernare, unul dintre obiectivele asumate se referă la măsuri de protecție pentru populație la acțiunea fenomenelor meteorologice periculoase la nivel național, pe o suprafață de 9,4 milioane hectare. Doar în perioada 2014 – 2018 au avut loc căderi repetate de grindină care au calamitat peste 33.500 hectare.

Județul Dâmbovița, cu un potențial agricol foarte însemnat, deține în exploatare suprafața totală de 245.129 hectare, din care: 17.366 ha teren arabil (cultivat cu legume, grâu, floarea soarelui). Livezile reprezintă 11.162 ha (8.739 ha pe rod).

Cifrele plasează județul Dâmbovița pe primele locuri naționale la suprafața cultivată cu legume și producția de legume, suprafața cultivată și producția de cartofi, suprafața de plantații pomicole și producția de fructe.

Având în vedere cele de mai sus, devine de strictă necesitate înființarea unei unități de combatere a căderilor de grindină care să cuprindă 9 puncte de lansare în localitățile: Voinești, Glodeni, Dragomirești, Comișani, Dragodana, Sălcioara, Uliești, Brezoaele și Bilciurești.

Față de cele prezentate, vă rog, domnule ministru, să sprijiniți demersul înaintat de Consiliul Județean Dâmbovița pe acest subiect.

Solicit răspuns scris.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.