Deputatul Radu Popa, atac dur la primarul condamnat Gabriel Boriga: Din punctul acesta de vedere, între el și Bercea Mondialul nu e nicio diferență!

radu popa 4

Se întâmplă astăzi o ieșire aspră a deputatului PSD Dâmbovița, Radu Popa, la adresa fostului primar al municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga. Pe fondul condamnării definitive la 3 ani de închisoare cu suspendare, Prefectul Județului a emis, la 19.06.2014, ordinul privind constatarea încetării mandatului de primar al lui Boriga. Imediat, fostul primar a reacționat cu un atac la adresa prefectului Victor Sanda și a subprefectului Antonel Jîjîie, acuzându-i de invidie, răutate și manevre pentru blocarea proiectelor municipalității.

Pe fondul acestor luări de poziții apare astăzi un comunicat de presă al deputatului Radu Popa, în care social-democratul îl lovește din toate părțile pe fostul primar:

Am asistat, cu mâhnire, la debutul și desfășurarea unei campanii politice vizând instituțiile de forță ale Statului de drept, desfășurată în presa locală. Fostul Primar, Boriga Florin Gabriel, mare iubitor de locuri de joacă și foarte grăbit cu alocările preferențiale din banii publici, a comis un atac la Prefectul şi la Subprefectul judetului, pe motiv ca aceştia au emis Ordinul  care constată încetarea mandatului său de primar, și-ar fi permis să respecte Legea, fapt  acceptat mai greu între pereții Primăriei, în ultimii ani de domnie a lui Boriga.

Pe acest fond, doresc să fac câteva precizări:

În ieşirea lui publică, fostul primar Boriga uită să precizeze că ordinul Prefectului este consecința condamnării sale penale de către o Instanță de Judecată, stabilită prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate. Din punctul acesta de vedere, între el și Bercea Mondialul nu e nici o diferență. Prefectura e obligată să respecte Legea, chiar dacă asta îi nemulțumește pe infractori și le afectează zâmbetul din pozele cu viceprimari. Prefectul, garantul Legii în județ, a facut doar să constate incetarea mandatului de primar, pe fondul hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti. Ce nu pot face nici Prefectura și nici presa, este să readucă la viață copilul mort din cauza mafiei politico-administrative pe care a înșurubat-o în banii Primariei, fosta echipa a PDL, în frunte cu fostul primar Boriga. Iar pe cei care se prefac ca uită, i-as trimite să se uite în ochii părinților care si-au îngropat copilul ucis de leagănul nepăsării și al Mafiei Politce.

Fostul primar Boriga, uzând de primele pagini ale unui ordinar manual de tehnici de manipulare, iese in spaţiul public susţinând sus si tare ca vinovat de situaţia in care s-a ajuns, printre altele şi aceea că vor fi cheltuiţi alti bani publici pentru organizarea unor alegeri, nu este el, cel care a fost condamnat penal pentru săvârşirea unei fapte penale, ci Prefectul și Subprefectul care, eventual, ar fi trebuit să nu pună în executare o hotărâre judecătorească. Într-o logică decupată din conversațiile lui Bercea cu Mircea Băsescu, subtextul mesajului transmis prin presa echidistantă de catre Boriga Florin Gabriel este că Victor Sanda si Antonel Jijiie sunt vinovaţi ca fostul Primar a fost condamnat penal.

Pe acest fond, avand in vedere necesitatea cronica a intaririi statului de drept, pe toate palierele sale, solicit tuturor colegilor mei, deputati si senatori, fie ai Puterii sau ai Opozitiei, să își manifeste solidaritatea cu Legea si nu cu infractorii. Tăcerea noastră a făcut posibila aceasta mutilare publică a deciziei Judecătorești, iar perpetuarea acestui comportament ne situează în siajul complicității.

Destul de jenant mi s-a parut şi modul în care Gabriel Boriga, luându-şi în serios rolul de reformator al urbei, ne comunică acum că ordinul prefectului a fost emis „de cei care au făcut toate manevrele posibile pentru a bloca proiectele oraşului”, aceştia având si „un plan pe termen lung” pentru ca Târgoviştea să nu beneficieze de investiţiile necesare. Aşa cum din istoriografia comunistă reieşea faptul că Războiul de Independenţă din 1877 nu a fost condus de Carol I, ci de Peneş Curcanul, aşa şi Gabriel Boriga, îşi construieşte astăzi discursul despre investiţiile făcute în ultimii şase ani în Târgovişte, uitând să precizeze cine i-a fost naş şi baci îin acţiunile lui.

Un pic de decenţă n-ar strica, dar ar mai spăla obrazul unora dintre condamnații penali definitiv!

Radu Popa,  deputat PSD de Târgovişte

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

 1. NEACŞA NICOLAE says:

  D-le Deputat Radu Popa.
  A sosit timpul ca numele lui boriga g. să fie şters de pe toate mijloacele de trasport comun,de pe toate băncile din Parcul Mitropoliei şi de peste tot unde şi-a ştanţat cu mare neruşinare numele de fost edil.!
  Nimeni nu are voie să-şi asume vreun drept din bani publici.Se numeşte incultură politică, la acest copil de fost comunist.
  Mai esteunul care au fost prefecţ de Dâmboviţa,din partea PDSR,apoi preşenite de ApR,organizaţia Dâmboviţa,iar acum este mare „sculă”de dreapta,preten cu băsescu pe la Anvers,este de notorietate pesoana m.antonescu.Le scriu numele mici pentru că ei sunt mici.
  Vă doresc mult succes!
  Cu stimă şi sinceritate ing.NN.

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.