Deputatul Radu Popa (PSD) desființează greva piloților TAROM, nemulțumiți de salariile de 5.000 euro într-o companie falimentară

Compania TAROM a anulat, ieri, nu mai puțin de 10 curse interne şi externe din cauza „indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”, așa cum a sunat anunțul operatorului. Fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat „inapt de zbor”. Practic, a fost un complot/protest al piloților, care s-a tradus în mii de pasageri blocați pe aeroporturi, nervi, vacanțe ratate, conexiuni pierdute etc.

Într-o situație fără precedent, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat echipei manageriale a companiei TAROM să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a operatorului aerian naţional.

Mult mai acid pe subiect a fost deputatul PSD Dâmbovița, Radu Popa, care taxează grava mascată a unor piloți ce câștigă 5000 euro lunar într-o companie care nu a mai avut profit din anul 2007:

Deci Tarom nu are profit de 17 ani, piloții câștigă 5000 euro/lună și fac grevă pentru ca nu au salarii la nivelul celorlalți piloți de la AirFrance sau Lufthansa!!! Alooooo! Dar când v-ați angajat toate „nepoatele” toți „nepoții” și toți „meseriașii” în toate funcțiile, ce ați crezut ca se va întâmpla cu această companie?! Dar dacă ați avea o firmă proprie, ați fi procedat la fel? Nu cred.

Înțeleg că s-a ridicat un val de simpatie la adresa piloților Tarom, după greva spontană declanșată. Sunt familii cu copii de 7-8-10 ani care au rămas blocate prin diverse aeroporturi și, după multe ore, nimeni nu știe să le spună nimic. Sunt oameni care si-au pierdut vacanțele pentru care au muncit multe zile și nopti tocmai ca să le poată plăti. Sunt agenții de voiaj care acum sunt nevoite să amâne sejururi și, implicit, să raporteze pierderi financiare. Sunt hoteluri care asigură multe locuri de muncă pe baza turiștilor care acum nu mai ajung la destinație și sunt nevoiți să achite alte bilete de avion și alte servicii de cazare și transport pentru că minunații piloți de la Tarom consideră că 5000 de euro e un salariu prea mic pentru o companie falimentară și care respiră doar cu ajutor de stat, dintr-o țară în care salariul mediu e in jur de 1000 de euro.

Ar trebui să vă cereți scuze de la copiii pe care i-ati mutat într-un vis urât și de la familiile care au greșit ca nu au ales o companie străină! Iar dacă, cumva, vă întrebați cum ați ajuns aici, amintiți-vă că, atunci când au fost vândute cele mai profitabile sloturi, voi erați tot acolo. Și voi și directorii din consiliul de administrație. Și pilele voastre nesimțite.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.